Harald Furre (H), ordfører i Kristiansand. (Arkivfoto)

Ordfører vil betale for å stoppe byggeplaner

Kristiansands ordfører Harald Furre (H) vil vurdere å betale erstatning til utbyggere om de må stanse planer om spredt boligbygging.

Hensikten er å snu arealpolitikken raskere. Målet er at Kristiansand skal utvikles mer konsentrert, forteller fvn.no (abonnement).

Enklere å gå og sykle

Utbyggingen i byen skal skje i sentrum og tett på kollektivtransport slik at det skal bli enklere å gå, sykle og reise kollektivt som kan bidra til å redusere klimautslippene.

Furre mener en byvekstavtale byen skal inngå med staten kan brukes til å finansiere eventuelle frikjøp av spredt liggende utbyggingsområder. Han understreker at forslaget hans ikke er ferdig utviklet politikk, men ser det som en aktuell mulighet, ifølge fvn.no.

 

Forutsigbart nok

Eirik Dåstøl Langeland (Ap) som er medlem i by- og miljøutvalget, mener ordførerens forslag om erstatning til utbyggere, bare kan gjelde om det er startet reguleringsarbeid. Arbeiderpartiet er for en strammere linje for å hindre byspredning, og Langeland mener til og med vedtak om boligbygging i kommunedelplan, kan gjøres om. Partiet støtter nå administrasjonens forslag om å si nei til at det startes regulering til 300 boliger ved Hamrevann, noe partiet tidligere var med på å vedta i en kommunedelplan.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *