et er høy aktivitet i Byggmakker-kjeden for tiden, ikke minst knyttet til bygging av nye varehus. (Illustrasjonsfoto: Byggmakker)

Vil åpne tre nye varehus

Byggmakker opplever stor vekst, særlig i proffmarkedet og satser videre i Elverum, Bruland og Hamar.

– Vi står nå foran tre spennende åpninger av nye varehus i kjeden. Alle skal bidra til at vi blir en enda mer effektiviserende partner for proffkundene og at vi gjør handelen enklere for forbrukerkundene. Jeg gleder meg derfor veldig til åpningen av de nye og moderne varehusene, sier kjededirektør Raymond Gabrielsen i Byggmakker.

Skal doble omsetningen

I slutten av november åpner kjeden et helt nytt varehus i Elverum. Grunnflate blir på 2 800 m2 og med 600 m2 utearealer. Det nye varehuset vil bli liggende en kilometer nærmere sentrum fra dagens varehus. Det betyr at det blir liggende midt i den nye handelsparken hvor også Power, Elkjøp og Rusta også etablerer seg, i tillegg til allerede etablerte Kiwi.

– Det nye anlegget i Elverum får et nytt topp moderne trelast- og byggevare del med «drive-through»-løsning. I dag har varehuset, med sine 9 heltidsansatte og ekstrahjelp, en omsetning på nær 20 millioner. Med det nye moderne varehuset håper vi å doble omsetningen i løpet av 2019, sier Gabrielsen. (Foto: Byggmakker)

Øker spesielt i proffmarkedet

I følge Gabrielsen gjør Byggmakker Bruland det spesielt godt for tiden og forventer en vekst i omsetningen i år som ligger fire prosent over fjorårstallene på 50 millioner kroner. Det er spesielt gledelig at Byggmakker Bruland opplever en vekst i proffmarkedet og får nå nærmere 70 prosent av inntektene sine fra proffkundene sine.

I mars neste år vil de derfor åpne et 2000 kvadratmeter nytt lagerbygg. I det nye bygget kan kundene kjøre bil inn og laste varene rett på lasteplanet. Men utbyggingen stopper ikke der. Går reguleringsplanen gjennom så blir det også bygget ny tipp-topp moderne butikk. Totalt sett vil det bli investert for nærmere 35 millioner kroner i de nye byggene.

Forventer vekst i Hamar

I juli neste år planlegger Byggmakker å åpne et helt nytt varehus i Hamar. – Det nye varehuset får en grunnflate på 3 750 m2 og 740 m2 uteareal, med tak-over-bygg ved trelast og varemottak.

Det bygges også en mesanin på 700 m2. Det nye varehuset får en langt mer attraktiv beliggenhet, liggende i en handelspark og svært godt synlig fra E6. I det nye varehuset blir det gjort en ekstra innsats knyttet til å vise frem kjøkken, bad og garderobe. Dagens varehus har med sine 22 heltidsansatte og ekstrahjelp en omsetning på nærmere 90 millioner.

– Med nytt varehus håper vi å øke dette til nærmere 150 millioner i løpet av de neste årene, sier Gabrielsen.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *