(Illustrasjon: OBOS)

Kutter byggekostnadene med 20 %

OBOS og Team Veidekke DA er blitt enige om å bygge de 342 første leilighetene på Ulven i Oslo – til uvanlig lave kostnader.

Kontrakten er verdt nær 620 millioner kroner ekskl. mva. Byggestart planlegges til nå i desember 2018 og etter planen skal de første beboerne flytte inn i sine nye leiligheter på Løren høsten 2021.

Les også: Bostart skal gi rimeligere boliger

2 000 leiligheter

Ulven er et av OBOS sine største utbyggings­prosjekter noensinne, og vil på sikt transformere det 280 mål store området til en spennende ny bydel i Oslo med totalt over 2.000 leilig­heter. Det første prosjektet, Ulvenparken, inneholder i tillegg til leilighetene en barnehage med fem avdelinger og nærings­arealer på gateplan.

Team Veidekke DA går inn som totalentreprenør for felt B2, Ulvenparken, og kombinert med samlokaliseringen får deltagerne veldig stor eierskapsfølelse til prosjektet.

– Ulvenparken er et svært spennende prosjekt der vi som entreprenør har satt sammen et arkitekt- og rådgiverteam med den høyeste boligkompetansen i bransjen. I felleskap har vi kommet frem til det vi mener er fremtidens måte å samarbeide og bygge på, sier direktør for Veidekke Bygg Oslo, Anders W. Haugen.

– Vår måte å organisere oss på, med etablering av et eget selskap, Team Veidekke DA, gjør at vi i fellesskap jobber veldig tett sammen om å finne de gode, kostnadseffektive og rasjonelle løsningene. Vi har allerede jobbet samlokalisert i over et halvt år, og skal fortsette med det når vi fysisk kommer i gang på Ulven. Vi gleder oss til å komme i gang med byggingen og bevise at det er mulig å bygge vesentlig billigere enn dagens snitt, avslutter Haugen.

-Ulvenparken blir et borettslag med veldig gode leiligheter, gode bokvaliteter og flotte utearealer. Og det er imponerende at vi sammen med Team Veidekke DA får til å bygge Ulvenparken til en såpass mye lavere byggekostnad enn de fleste andre bolig­prosjektene vi har, sier Nils Morten Bøhler i OBOS Forretningsbygg AS.

Mange tiltak for å spare

– Her får også enslige sykepleiere råd til å kjøpe leiligheter. I siste trinn vil toroms leiligheter på mellom 40 og 45 kvadratmeter gå for mellom 2,4 og 2,5 millioner kroner. Nesten alle 100 toroms leiligheter er solgt, sier Obos-sjef Daniel K. Siraj til DN om et av de største boligprosjektene i OBOS.

Prisene har ført til et godt salg:

Prosjektet er snart utsolgt. (Illustrasjon: OBOS)

Byggherren ville redusere kostnadene med 15 – 20 prosent via en innovasjonskonkurranse, der entreprenør, arkitekt og rådgivende ingeniører gikk sammen i ett selskap med delt ansvar.

Ifølge OBOS har følgende tiltak redusert kostnadene:

  • Alle etasjene i byggene er like.
  • Det er to like typer bad, ett stort og ett lite.
  • Det er én grunntype av kjøkken.
  • Det går en sjakt gjennom hele bygget.
  • Det er fem forskjellige varianter av leiligheter som går gjennom hele prosjektet.
  • Det er tenkt på kostnadene før bygget ble tegnet.
  • Man har fått ned timeverkene ved hjelp av standardisering.

Partene i utbyggingen er Veidekke Entreprenør, LPO Arkitekter, Landskaperiet, Oras, YSA Design, Stema Rådgivning, Dr.techn. Olav Olsen, Rambøll, Brekke & Strand Akustikk, Erichsen & Horgen og NGI.

– Måten vi har organisert oss på i dette prosjektet gjør at partene i fellesskap jobber veldig tett sammen for å finne gode, kostnadseffektive og rasjonelle løsningene, sier direktør for Veidekke Bygg Oslo, Anders W. Haugen, til DN.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *