(Illustrasjon: OBOS)

Kutter byggekostnadene med 20 %

OBOS og Team Veidekke DA er blitt enige om å bygge de 342 første leilighetene på Ulven i Oslo - til uvanlig lave kostnader.

Kontrakten er verdt nær 620 millioner kroner ekskl. mva. Byggestart planlegges til nå i desember 2018 og etter planen skal de første beboerne flytte inn i sine nye leiligheter på Løren høsten 2021.

Les også: Bostart skal gi rimeligere boliger

2 000 leiligheter

Ulven er et av OBOS sine største utbyggings­prosjekter noensinne, og vil på sikt transformere det 280 mål store området til en spennende ny bydel i Oslo med totalt over 2.000 leilig­heter. Det første prosjektet, Ulvenparken, inneholder i tillegg til leilighetene en barnehage med fem avdelinger og nærings­arealer på gateplan.

Team Veidekke DA går inn som totalentreprenør for felt B2, Ulvenparken, og kombinert med samlokaliseringen får deltagerne veldig stor eierskapsfølelse til prosjektet.

– Ulvenparken er et svært spennende prosjekt der vi som entreprenør har satt sammen et arkitekt- og rådgiverteam med den høyeste boligkompetansen i bransjen. I felleskap har vi kommet frem til det vi mener er fremtidens måte å samarbeide og bygge på, sier direktør for Veidekke Bygg Oslo, Anders W. Haugen.

– Vår måte å organisere oss på, med etablering av et eget selskap, Team Veidekke DA, gjør at vi i fellesskap jobber veldig tett sammen om å finne de gode, kostnadseffektive og rasjonelle løsningene. Vi har allerede jobbet samlokalisert i over et halvt år, og skal fortsette med det når vi fysisk kommer i gang på Ulven. Vi gleder oss til å komme i gang med byggingen og bevise at det er mulig å bygge vesentlig billigere enn dagens snitt, avslutter Haugen.

-Ulvenparken blir et borettslag med veldig gode leiligheter, gode bokvaliteter og flotte utearealer. Og det er imponerende at vi sammen med Team Veidekke DA får til å bygge Ulvenparken til en såpass mye lavere byggekostnad enn de fleste andre bolig­prosjektene vi har, sier Nils Morten Bøhler i OBOS Forretningsbygg AS.

annonse

Mange tiltak for å spare

– Her får også enslige sykepleiere råd til å kjøpe leiligheter. I siste trinn vil toroms leiligheter på mellom 40 og 45 kvadratmeter gå for mellom 2,4 og 2,5 millioner kroner. Nesten alle 100 toroms leiligheter er solgt, sier Obos-sjef Daniel K. Siraj til DN om et av de største boligprosjektene i OBOS.

Prisene har ført til et godt salg:

Prosjektet er snart utsolgt. (Illustrasjon: OBOS)

Byggherren ville redusere kostnadene med 15 – 20 prosent via en innovasjonskonkurranse, der entreprenør, arkitekt og rådgivende ingeniører gikk sammen i ett selskap med delt ansvar.

Ifølge OBOS har følgende tiltak redusert kostnadene:

  • Alle etasjene i byggene er like.
  • Det er to like typer bad, ett stort og ett lite.
  • Det er én grunntype av kjøkken.
  • Det går en sjakt gjennom hele bygget.
  • Det er fem forskjellige varianter av leiligheter som går gjennom hele prosjektet.
  • Det er tenkt på kostnadene før bygget ble tegnet.
  • Man har fått ned timeverkene ved hjelp av standardisering.

Partene i utbyggingen er Veidekke Entreprenør, LPO Arkitekter, Landskaperiet, Oras, YSA Design, Stema Rådgivning, Dr.techn. Olav Olsen, Rambøll, Brekke & Strand Akustikk, Erichsen & Horgen og NGI.

– Måten vi har organisert oss på i dette prosjektet gjør at partene i fellesskap jobber veldig tett sammen for å finne gode, kostnadseffektive og rasjonelle løsningene, sier direktør for Veidekke Bygg Oslo, Anders W. Haugen, til DN.

 

Likte du denne artikkelen? Abonner på fagtidsskriftet Byggmesteren og få bladet fullspekket med lesestoff rett i posten.

Trykk her for priser og bestilling!

Kommenter

Del denne artikkelen