Avdelingsleder Erik Økland i Veidekke (t.v.) og administrerende direktør Rigmor Hansen i Undervisningsbygg signerer avtalen. (Foto: Veidekke)

Bygger ny skole etter Oslo-modellen

Veidekke og Undervisningsbygg har inngått kontrakt om bygging av nye Ruseløkka skole i Oslo.

Oppdraget er en totalentreprise verdt nær 300 millioner kroner ekskl. mva.

Les også: Telemarksmodellen er nøkkelen til suksess (+)

Høyt og avansert skolebygg

Den nye skolen blir på 10.300 kvadratmeter fordelt på syv etasjer for 690 elever fra 1.-10. trinn. På grunn av tomtens størrelse må det bygges høyt for å beholde mest mulig av skolegården. Det vil også bli et grønt og spennende uteareal for elevene på taket.

(Illustrasjonsfoto: Veidekke)

– Ruseløkka skal ha en landsomfattende danse- og ballettlinje i samarbeid med Den Norske Opera & Ballett. Dessuten skal det legges til rette for sambruk med nærmiljøet etter skoletid, forteller prosjektleder Øyvind Halvorsen i Undervisningsbygg.

Det er lagt opp til høye miljøambisjoner med et nesten nullenergibygg. Det skal bli solceller på deler av taket og i fasadene, i tillegg til utslippsfri byggeplass. For å få til dette er ett av tiltakene bruk av fjernvarme for å varme opp byggeplassen og til byggtørk, men også tilstrebe utslippsfrie og elektriske løsninger ellers på byggeplassen.

Seriøst byggeprosjekt

– Vi ser fram til å ta fatt på nok et spennende skoleprosjekt for Undervisningsbygg, som blir godt synlig i bybildet. Bærekraftige løsninger i alle faser av et byggeprosjekt er i tråd med Veidekkes miljøambisjoner, sier avdelingsleder for offentlige byggeprosjekter Erik Økland i Veidekke.

Prosjektet skal følge Oslo-modellens strenge krav for å sikre bruk av lærlinger og bekjempelse av arbeidslivskriminalitet og sosial dumping.

Byggestart er i januar 2019 med planlagt ferdigstillelse i februar 2021. Bygget skal være mekanisk ferdig til 15 oktober 2020, deretter starter en omfattende testperiode for sjekke ut at tekniske anlegg fungerer slik de skal.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *