Kant i nylagt laminatgulv etter krymp. (Foto: Mesterbygg Moss)

– Laminatet krymper for mye

– Vi har hatt fire store reklamasjoner på laminat fra Alloc. Nå leverer vi ikke dette lenger, sier prosjektleder Jørn-Erik Ruud i Mesterbygg Moss.

Få full tilgang i 3 måneder for kun 19,-

For å lese denne artikkelen må du være abonnent og innlogget.

Akkurat nå har vi en kampanje som gir deg full tilgang i 3 uker for kun kr 19,- deretter koster abonnementet kr 89,- pr. mnd.

Allerede abonnent?

20 kommentarer til “– Laminatet krymper for mye

 1. Har samme erfaring med Alloc. Aldri tidligere opplevd denne type krymping eller knirk på laminatgulv. Her er det en produsent som ikke tar ansvar eller tar sine kunder seriøst.

 2. Har lagt berry alloc høytrykkslaminat hos en kunde for 1/2år siden. Opplevde det samme som dere beskriver i artikkelen.
  Berry alloc henviser bare til legge visning og avviser all reklamasjon. Aldri mere det produktet.

 3. Dette har skjedd med mitt gulv også helt nylig. En representat fra Alloc var å såg på gulvet og mente det var helt normalt og innforbi kravene. Til det er det bare en ting å si. Visst dette er standaren til Alloc, så blir ikke de lenge på markedet. Elendig produkt!!!

 4. Har opplevd akkurat det samme med høytrykkslaminat Grand Avenue. Bordene krymper noe voldsomt så jeg må ta av gulvlister og slå bordene sammen. Har i tillegg fått knirk i endeskjøtene på nesten annethvert bord. Har hørt så mye negativt om Berry Alloc og reklamasjoner i ettertid at jeg orker ikke å ta meg bryet med å ringe dem en gang. Her vil det nok glatt påstås at man ikke har fulgt leggeanvisningen. Anbefaler alle å styre inna Berry Alloc.

 5. Har også fått problemer med åpne skjøter i kort enden av gulvbord på Pergo Original Excellence. Noen som vet hva er standard for hvor store «glippene» kan være? Hva er det som aksepteres som reklamasjon?

 6. Har også Berry Alloc Grand Avenue, knirker i veldig mange endeskjøter. Er det noen som har reklamert med god erfaring eller er det bortkastet?
  Synes dette er skuffende, hadde en eldre type før som ikke hadde ett eneste knirk.

 7. Vi opplever mye knirk i vårt berry alloc høytrykklaminat. Knirkingen startet etter 3 år, forundret over dette. Forhandler har ingen forklaring, sendt e- mld til hovedkontor, ingen tilbakemelding etter 14 dager. Fått tips om bruke en blanding av Liberon abtikvoks og møbelrens og helle/vaske ned i skjøtene for smøring. Har noe effekt, men burde vel ikke være slik..

 8. Har nylig lagt 65 m2 med grand avenue. Det har krympet noe så inn i he.. Alloc aviser en vær form for reklamasjon . På mine 28 år i faget er dette det verste jeg har sett av gulv .

 9. Akkurat samme erfaring; Berry Alloc Grand Avenue, kvadratisk rom på ca 70m2, lagt med 4mm klaring, krympet noen steder så synlig sprekk utenfor 12mm list. Håpløst dårlig produkt! Styr unna Berry Alloc, legg Krono laminat, topp kvalitet, aldri noe tull.

 10. Akkurat samme skrekkhistorie her. Lagt ca 70m2 gulv med Berry Alloc Grand Avenue for under 2 år siden i alle rom i leiligheten vår. Annenhver skjøt knirker nå høyt hver gang man tråkker på de. I gangen har allerede ting krympet så mye at sprekker syns utenfor listene. Knirker også like mye der, så det eneste positive er at vi har fått analog innbruddsalarm. Overhodet ikke dødt materiale slik leverandør og forhandler påstod. Dette begynte allerede etter 6 måneders tid. Styr unna! Fristet til å melde klage til Berry Alloc men blir demotivert av å lese om all ansvarsfraskrivelsen de driver med.

 11. Vi erfarer problemer i vår leilighet med knirk i gulvet Berry Alloc Grand Avenue lagt av fagpersoner. Problemene kom noen måneder etter at dette var lagt 😞

 12. Samme problemet her også med berry alloc grand avenue champs elysses. Prøvd å reklamere, men dem kan kreve deg for minimun 2000kr hvis det viser seg at dem finner noe som kan være feil med legge anvisningen. Knirker noe jævlig i endeskjøter, gulvet har krympet så mye at eg vurderer 48×98 til gulv lister. Irriterer meg grønn daglig over dette gulvet. Noen som har fått reklamasjon på disse gulvene og kan dele erfaringen rundt dette?

 13. Har lagt berry alloc laminat fiskeben for 3 år siden.Det er skader på overflaten på gulvet i alle rom jeg har fått lagt det og det knirker noe så veldig overalt. Har sendt inn reklamasjon på dette i mars, venter enda på tilbakemelding.Veldig kjedelig å lese deres erfaringer med gulvet. Irriterende!

 14. Vi har montert 145m2 av dette gulvet i mars 2021,etter to måneder får vi reklamasjon fra kunde om skade i endeskjøt. Vi undersøker alle gulvene i huset og ser at bordene kuver seg i alle skjøt. Vi reklamerer til Berry Alloc hvor de viser til en leggeanvisning som etter min mening ikke er årsaken til problemet. Vi monterte Pergo laminat i nabohuset i samme tidsrom og utført på samme måte uten problemer der. Berry Alloc bør lete etter feil i produktet istedenfor å skylde på gode håndverkere. Vi monterer ca 1000m2 gulv pr år og har ikke hatt lignende tilfeller. Vi er ikke ferdige med saken. Skuffet!

 15. Har nettopp reklamert på 80m2 Berry Alloc høytrykkslaminat. Mye knirk i endeskjøter som er kommet litt etter litt. Hadde en representant fra Berry Alloc på befaring som ganske kjapt konkluderte med leggeanvisningen her og, som jeg er uenig i. Har prøvd å klage, men blir bare avvist. Aldri mer Berry Alloc. Dårlig produkt og elendig kundebehandling!!!

 16. Hei Johan, fagsjef Nils Jørgen Brodin i BYggmesterforbundet svarer:

  Du skriver at det ligger presenninger over, betyr det at huset ikke er tettet? Dvs at det kan komme nedbørs- og smeltevann inn igjennom etasjeskilleren? Hvis bygningen er tett så er nok årsaken kondens. I og med at det skal være oppvarmet rom over garasjen er nok himlingen bygget uten dampsperre. Varm og fuktig luft fra garasjen vil da kondensere i konstruksjonen. Uansett årsak så må himlingen åpnes for kontroll og etasjeskilleren tørkes ut.

 17. Har nett lagt Ocead8xl ca 40 kvm. Og det knirker eller rettere sagt knest i gulvet.

 18. Fikk lagt BarryAlloc i mars -22 knirker og kuver seg opp. Produsent sier det må ligge 2-3 mnd så bedrer det seg. Mai -22 enda værre og jeg søker en serviceteknikker formå se på dette, han kommer først i midten av augus -22 og sier det er grunnet høy luftfuktighet at det knirker og løfter seg på langsiden. Får en en rapport der kuvingen ikke er nevnt og grunn til knirk er legging. Krever ny befaring der man måler konkave mellom langsiden på borde da denne er veldig merkbar. Fikk ny befaring i slutten av september sammen med en representant fra fabrikken. De stilte med en bøyd stållinja og bladsøker. Når de bikket linjalen til den ene siden fulgte den konkaven som er i bordene og bladsøkeren kom ikke under. Når jeg henter en egen vinkel i stråling ber han ta bladsøkeren under så går den fint under. Regelrett julks ved befaring!
  Da sier representanten fra fabrikken at det er varmekablene inder som ligger i Lamiflex matter som gjør at de bordene har blitt konkave. Jeg har ikke brukt varmekablene side gulvet ble installert.
  At det går å holde på sånn i dag er for meg uforståelig. Heldigvis var jeg ikke alen og hadde byggmester og elektriker med meg samt at jeg filmet hele opptrinne uten at BarryAlloc så det. BarryAlloc kan jeg ikke anbefale ut i fra mine erfaringer.

 19. Er det noen i det hele tatt som har fått erstatning av Berry Alloc, eller er det bare ansvars fraskrivelse?
  Jeg for min del har tenkt til og gå videre med dette for og få erstattet gulvet. Kjøpte gulvet på monter Holmestrand, som fra sier seg alt ansvar

 20. La gulvet i våres. Nå knirker omtrent samtlige av alle endeskjøter..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *