Kant i nylagt laminatgulv etter krymp. (Foto: Mesterbygg Moss)

– Laminatet krymper for mye

– Vi har hatt fire store reklamasjoner på laminat fra Alloc. Nå leverer vi ikke dette lenger, sier prosjektleder Jørn-Erik Ruud i Mesterbygg Moss.

Få full tilgang i 3 uker for kun 19,-

For å lese denne artikkelen må du være abonnent og innlogget.

Akkurat nå har vi en kampanje som gir deg full tilgang i 3 uker for kun kr 19,- deretter koster abonnementet kr 89,- pr. mnd.

Allerede abonnent?

41 kommentarer til “– Laminatet krymper for mye

 1. Har samme erfaring med Alloc. Aldri tidligere opplevd denne type krymping eller knirk på laminatgulv. Her er det en produsent som ikke tar ansvar eller tar sine kunder seriøst.

 2. Har lagt berry alloc høytrykkslaminat hos en kunde for 1/2år siden. Opplevde det samme som dere beskriver i artikkelen.
  Berry alloc henviser bare til legge visning og avviser all reklamasjon. Aldri mere det produktet.

 3. Dette har skjedd med mitt gulv også helt nylig. En representat fra Alloc var å såg på gulvet og mente det var helt normalt og innforbi kravene. Til det er det bare en ting å si. Visst dette er standaren til Alloc, så blir ikke de lenge på markedet. Elendig produkt!!!

 4. Har opplevd akkurat det samme med høytrykkslaminat Grand Avenue. Bordene krymper noe voldsomt så jeg må ta av gulvlister og slå bordene sammen. Har i tillegg fått knirk i endeskjøtene på nesten annethvert bord. Har hørt så mye negativt om Berry Alloc og reklamasjoner i ettertid at jeg orker ikke å ta meg bryet med å ringe dem en gang. Her vil det nok glatt påstås at man ikke har fulgt leggeanvisningen. Anbefaler alle å styre inna Berry Alloc.

 5. Har også fått problemer med åpne skjøter i kort enden av gulvbord på Pergo Original Excellence. Noen som vet hva er standard for hvor store «glippene» kan være? Hva er det som aksepteres som reklamasjon?

 6. Har også Berry Alloc Grand Avenue, knirker i veldig mange endeskjøter. Er det noen som har reklamert med god erfaring eller er det bortkastet?
  Synes dette er skuffende, hadde en eldre type før som ikke hadde ett eneste knirk.

 7. Vi opplever mye knirk i vårt berry alloc høytrykklaminat. Knirkingen startet etter 3 år, forundret over dette. Forhandler har ingen forklaring, sendt e- mld til hovedkontor, ingen tilbakemelding etter 14 dager. Fått tips om bruke en blanding av Liberon abtikvoks og møbelrens og helle/vaske ned i skjøtene for smøring. Har noe effekt, men burde vel ikke være slik..

 8. Har nylig lagt 65 m2 med grand avenue. Det har krympet noe så inn i he.. Alloc aviser en vær form for reklamasjon . På mine 28 år i faget er dette det verste jeg har sett av gulv .

 9. Akkurat samme erfaring; Berry Alloc Grand Avenue, kvadratisk rom på ca 70m2, lagt med 4mm klaring, krympet noen steder så synlig sprekk utenfor 12mm list. Håpløst dårlig produkt! Styr unna Berry Alloc, legg Krono laminat, topp kvalitet, aldri noe tull.

 10. Akkurat samme skrekkhistorie her. Lagt ca 70m2 gulv med Berry Alloc Grand Avenue for under 2 år siden i alle rom i leiligheten vår. Annenhver skjøt knirker nå høyt hver gang man tråkker på de. I gangen har allerede ting krympet så mye at sprekker syns utenfor listene. Knirker også like mye der, så det eneste positive er at vi har fått analog innbruddsalarm. Overhodet ikke dødt materiale slik leverandør og forhandler påstod. Dette begynte allerede etter 6 måneders tid. Styr unna! Fristet til å melde klage til Berry Alloc men blir demotivert av å lese om all ansvarsfraskrivelsen de driver med.

 11. Vi erfarer problemer i vår leilighet med knirk i gulvet Berry Alloc Grand Avenue lagt av fagpersoner. Problemene kom noen måneder etter at dette var lagt 😞

 12. Samme problemet her også med berry alloc grand avenue champs elysses. Prøvd å reklamere, men dem kan kreve deg for minimun 2000kr hvis det viser seg at dem finner noe som kan være feil med legge anvisningen. Knirker noe jævlig i endeskjøter, gulvet har krympet så mye at eg vurderer 48×98 til gulv lister. Irriterer meg grønn daglig over dette gulvet. Noen som har fått reklamasjon på disse gulvene og kan dele erfaringen rundt dette?

 13. Har lagt berry alloc laminat fiskeben for 3 år siden.Det er skader på overflaten på gulvet i alle rom jeg har fått lagt det og det knirker noe så veldig overalt. Har sendt inn reklamasjon på dette i mars, venter enda på tilbakemelding.Veldig kjedelig å lese deres erfaringer med gulvet. Irriterende!

 14. Vi har montert 145m2 av dette gulvet i mars 2021,etter to måneder får vi reklamasjon fra kunde om skade i endeskjøt. Vi undersøker alle gulvene i huset og ser at bordene kuver seg i alle skjøt. Vi reklamerer til Berry Alloc hvor de viser til en leggeanvisning som etter min mening ikke er årsaken til problemet. Vi monterte Pergo laminat i nabohuset i samme tidsrom og utført på samme måte uten problemer der. Berry Alloc bør lete etter feil i produktet istedenfor å skylde på gode håndverkere. Vi monterer ca 1000m2 gulv pr år og har ikke hatt lignende tilfeller. Vi er ikke ferdige med saken. Skuffet!

 15. Har nettopp reklamert på 80m2 Berry Alloc høytrykkslaminat. Mye knirk i endeskjøter som er kommet litt etter litt. Hadde en representant fra Berry Alloc på befaring som ganske kjapt konkluderte med leggeanvisningen her og, som jeg er uenig i. Har prøvd å klage, men blir bare avvist. Aldri mer Berry Alloc. Dårlig produkt og elendig kundebehandling!!!

 16. Hei Johan, fagsjef Nils Jørgen Brodin i BYggmesterforbundet svarer:

  Du skriver at det ligger presenninger over, betyr det at huset ikke er tettet? Dvs at det kan komme nedbørs- og smeltevann inn igjennom etasjeskilleren? Hvis bygningen er tett så er nok årsaken kondens. I og med at det skal være oppvarmet rom over garasjen er nok himlingen bygget uten dampsperre. Varm og fuktig luft fra garasjen vil da kondensere i konstruksjonen. Uansett årsak så må himlingen åpnes for kontroll og etasjeskilleren tørkes ut.

 17. Har nett lagt Ocead8xl ca 40 kvm. Og det knirker eller rettere sagt knest i gulvet.

 18. Fikk lagt BarryAlloc i mars -22 knirker og kuver seg opp. Produsent sier det må ligge 2-3 mnd så bedrer det seg. Mai -22 enda værre og jeg søker en serviceteknikker formå se på dette, han kommer først i midten av augus -22 og sier det er grunnet høy luftfuktighet at det knirker og løfter seg på langsiden. Får en en rapport der kuvingen ikke er nevnt og grunn til knirk er legging. Krever ny befaring der man måler konkave mellom langsiden på borde da denne er veldig merkbar. Fikk ny befaring i slutten av september sammen med en representant fra fabrikken. De stilte med en bøyd stållinja og bladsøker. Når de bikket linjalen til den ene siden fulgte den konkaven som er i bordene og bladsøkeren kom ikke under. Når jeg henter en egen vinkel i stråling ber han ta bladsøkeren under så går den fint under. Regelrett julks ved befaring!
  Da sier representanten fra fabrikken at det er varmekablene inder som ligger i Lamiflex matter som gjør at de bordene har blitt konkave. Jeg har ikke brukt varmekablene side gulvet ble installert.
  At det går å holde på sånn i dag er for meg uforståelig. Heldigvis var jeg ikke alen og hadde byggmester og elektriker med meg samt at jeg filmet hele opptrinne uten at BarryAlloc så det. BarryAlloc kan jeg ikke anbefale ut i fra mine erfaringer.

 19. Er det noen i det hele tatt som har fått erstatning av Berry Alloc, eller er det bare ansvars fraskrivelse?
  Jeg for min del har tenkt til og gå videre med dette for og få erstattet gulvet. Kjøpte gulvet på monter Holmestrand, som fra sier seg alt ansvar

 20. La gulvet i våres. Nå knirker omtrent samtlige av alle endeskjøter..

 21. Har nå fått lagt mitt fjerde gulv, av byggmester. Fikk reklamasjon godkjent på grand avenue(det var de to første) så la jeg majestic. Her kunne jeg sette posten min i sprekkene bare uker etter legging. Gikk to år så nå prøvde jeg original. Det har ligget en uke nå og skjøtene kommer altså opp her også. Som beskrevet tidligere her. Så begynner å lure på om det skal være slik… alltid trodd at et gulv skal være flatt. Varmefolie ja, men gulvet er akklimatisert, lagt av fagfolk og termostaten står idag på 20 grader.
  La Berry Alloc igjen pga at det var det eneste de gikk med på om jeg skulle få dekket alt økonomisk. Jeg lurer også på hvilke toleranser de har å gå etter på dette…

 22. Vi har lagt Katla Majestik i sommer. Legger på vater, så er det bølgete. Og det knirker noe.
  Og plankene er ikke rette.
  Burde nok ikke valgt Berry Alloc.

 23. Har og lagt grand Avenue nå rett før jul…knirker allerede noe forferdelig flere steder. Er mildt sakt frustrert da jeg har brukt mengder med penger å tid på å rette av gulvet i forkant. Jeg kunne bokstavlig talt sende vateren bortover gulvåsene før jeg skrudde på sponplatene.

  Tenkte å reklamere, men når jeg leser dette ser det jo helt håpløst ut!

 24. Har også Grand Avenue, og ble nesten pålagt av utbygger å legge det pga det skulle ha så høy kvalitet pg de ikke ønsket reklamasjoner… Samme greiene her.. hjørnene bretter seg opp i en spiss kant og glipper mellom annenhver planke bortover gulvet i alle rom… er det noen toleranse på dette?

 25. Kan skrive under på det samme alle skriver. Lagt ca. 80m2 BerryAlloc Grand Avenue 6 måneder siden av fagfolk. Sprekker mellom skjøter 2 steder, langs bord og vegg mange flere steder. Knirker så mye overalt, at det er umulig dette skyldes legging.

  Hadde Alloc i 2009, og var topp fornøyd i 5 år før vi flyttet. Denne gangen føler jeg meg lurt, noe har skjedd på de siste 12 årene med Alloc og «kvalitetsgulvene» deres.

 26. Noen som har prøvd Knirkstopp til Gulvhandelen.no?
  Vi har lagt ca 30kvm og det knirker i omtrent hver eneste kort ende. Tenkte første at det var dårlig lagt varmefolie av elektriker, men ser jo ut som det bare er gulvfabrikatet.

 27. Vi fikk lagt laminatgulv fra Alloc etter vannskade. Knirk i snart alle skjøter er resultatet. De tilbyr nytt gulv. Nå skal gulvet legges fir tredje gang på 3 år. Helt forferdelig. Vi mister nattesøvn.

 28. Lagt ca 200m2 majestic fra berry alloc.
  Knirker mer og mer i endeskjøtene. Gulvet ser fint ut, men hjelper lite med forbasket drittkvalitet.

  Folkens: husk at fordi de avviser reklamasjon, så er det ikke dermed sagt at det er rettmessig riktig. Ta kontakt med en dyktig takstmann og få det vurdert fra en som er uavhengig. Finner dere grunnlag for å ta saken videre mot Berry alloc og de avviser, så husk at de fleste av dere har rettshjelp dekning i forsikringen.
  Ikke gi dere!

 29. Sliter med det samme som blir nevnt ovenfor. Bør man vurdere gruppesøksmål eller vil det ikke ha noen hensikt.

 30. Vi har fått lagt gulv (majestic) av håndverkere i fjor. Knirker overalt og delaminerer i hjørnene. Har levert reklamasjon via Maxbo i mai og har fremdeles ikke hørt fra BA.

 31. Vi la Majestic i vår og det knirker som et helvete over hele stua. Fikk avvist reklamasjon fordi i følge dem stod kjøkkenet oppå gulvet, noe som er ren løgn , så må vel reklamere på reklamasjonen,…eller noe sånt. Virker totalt useriøst. Hadde en fyr innom fra Alloc, men han bare konstaterte at det knirka og sa ikke noe mer. Sjekka på ingen måte om det faktisk kunne være noe feil på produktet, bare fant på andre ting å skylde på.

 32. Vi har lagt Berry Alloc laminatgulv og etter 2-3 mnd begynte det å knirke noe helt hinsides. Gulvet ble lagt av meget kompetente håndtverkere. Retter klage mot Montér som solgte oss dette neste uke, om dette ikke fungerer raskt og problemfritt tar vi rettslige skritt + kontakter «TV2 Hjelper Deg» som fremdeles er aktive på TV2 nett. Det vil jeg sterkt anbefale at flere her gjør! De kan nåes på e-post: hjelperdeg@tv2.no. Skriv gjerne «Berry Alloc» i emnefeltet i e-posten.

 33. Jeg la pergo original excellence for 10 år og har ikke merket noe kryming. Men litt knirk har jeg også. Har også nettopp lagt ett Pergo av samme kvalitet, ca 50m2. Så får vi de hvordam dette blir. Jeg har på begge gulv «limt» sammen med Pergo SafeSeal. Gir etter min mening og erfaring ett mere robust og stabilt gulv. Ingen åpne skjøter noen plasser på gulvet som ble lagt for 10 år siden. Når det gjelder dette med krymping så har jeg for min del kjøpt inn 15 mm brede lister. Disse skrur jeg på veggen, og skulle det krympe slik at synlig gulv-ende kommer frem, er en løsning å skru løs listene og fore dem litt ut fra veggen.

 34. Har du fått en tilbakemelding Pedro? Det blir bare verre og verre hos oss. Knirker mer og mer.

 35. Vi la et dyrt Berry Alloc Grand Avenue i sommer (stue, kjøkken, 3 soverom og entre). I stua er det nå godt synlige sprekker flere steder i kortendeskjøtene… Har tidligere lagt billig laminat i andre leiligheter og aldri før opplevd dette. Enorm frustrasjon!

 36. Jeg har jobbet med mange produsenter av diverse gulv.
  BA har som jeg også har sett hatt endel utfordringer. Knirk. Krymp og bord som går ifra hverandre.
  En stor utfordring siste tid er stor variasjon i luftfuktighet. Jeg gjør hundrevis av målinger hvert år. 9 mars 2023 var den tørreste dagen vinteren 2022/2023. Da målte jeg en fuktighet på 6% i mange boliger. Dette er ekstremt tørt og skaper utfordringer med laminat/parkett/tregulv.
  Når det gjelder knirk finnes det små flasker med ett middel man kan påføre i skjøtene slik at knirk umiddelbart blir borte. Jeg kan anbefalle click Lube. Ellers har jeg selv ett egenutviklet produkt jeg har brukt på mange gulv.
  Når det gjelder BA så har jeg desverre opplevd bare at di avviser alle saker. Skylder på ett eller annet. Men dette gjelder desverre andre produsenter også hvis det dukker opp problemer. Men må ærlig si at jeg opplever en meget høy prosent reklamasjoner med BA.
  Ved installering er det viktig at flater kun kvadratiske eller rektangulære. Avvik fra dette må splittes. Bruk overgangslist.
  Sett ikke kjøkken eller kjøkkenøy på laminat/parkett. Dette låser og kan på sikt skape knirk og oppsprekking. Man bør også unngå at trapper og store bokreoler står oppå slike gulv. Særlig laminat. Dette kan låse å skape knirk/utglidninger.
  Det er også viktig at terskler ikke limes eller foges fast til laminat/parkett. Dette låser gulvet.
  Når det gjelder inneklima så sier alle leverandører at luftfuktighet skal ligge på mellom 30-60 prosent fuktighet. Mine målinger viser en variasjon på 10 til 80 prosent på østlandet. Dette får laminat/parkett til å bevege seg.
  Ja. Mange utfordringer med laminat/parkett….
  Men igjen kjøp click lube eller lignende midler så blir knirk I di fleste tilfeller borte.
  Har nan en skjøt eller 2 med knirk kan man faktisk bruke WD40.
  LYKKE TIL VIDERR ALLE SAMMEN

 37. Vi har en pågående sak mot BA og er veldig nysgjerrig på utfallet for alle som har kommentert. Noen som har kommet noen vei?

 38. Opplevde at endeskjøtene ikke ville gå i lås. Fikk reklamasjon på alt gulv, men opplever det samme på den nye leveransen. Det skal vel ikke være plass til å kjøre en negl mellom bordene?

 39. JH, var den nye leveransen med de «nye» skjøtene? Eventuelt når ble deres nye leveranse produsert?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *