Den nye to tonns Ford Transit ble presentert på Hannovermessa.

Stor varebil med diesel og hybrid

Ford har oppgradert sin to tonns Transit varebil med en ny og mer drivstoffgjerrig dieselmotor.

Denne Transiten kan også leveres med såkalt mild hybrid som vil være gunstig for den som har mye start- og stoppkjøring. Den nye 2 liters EcoBlue dieselmotoren får opptil sju prosent lavere drivstofforbruk enn andre dieselmotorer. Mild hybriden kan redusere drivstofforbruket med ytterligere åtte prosent, forteller importøren i en pressemelding.

Bilen kommer med økt lastekapasitet, bedre seter og teknologi for flere kjøreassistenter.

Dieselmotoren leveres med 105 HK, 130 HK og 170 HK. Hybriden er en 48 volt mild hybrid med manuelt gir (mHEV).

– Dette er en Ford Transit for moderne bedrifter, sier sjefsingeniør for den Transiten, Michael McDonagh.

– Drift og eierskapskostnadene er redusert, og bilen er tilkoblet internett for mest mulig effektiv bruk. Med den helt nye 48 volt mildhybrid-teknologien vil også driftskostnadene reduseres ytterligere, sier han i pressemeldingen. Bilen er ventet på markedet i Europa om et snaut år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *