Inititativtakerne til BIM-nettverk Oslo ønsker alle velkommen. (Foto: Arkitema Architects)

Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Spør om BIM i nytt nettverk

Neste uke avholdes første møte i det nyetablerte og tverrfaglige BIM-nettverk Oslo med byggherrer, utførende, prosjekterende og andre grupper i BAE-næringen.

Digitalisering av byggenæringen er i full gang. Det er derfor et stigende fokus på å bli klokere og utveksle erfaringer blant virksomheter og kolleger.

Les også: BIM gjør nytte ute på byggeplassen

Plass til nytt nettverk

De etablerte organisasjoner i byggenæringen har tatt BIM til seg og det jobbes på mange nivåer for å modernisere næringen. En gruppe entusiaster mener likevel at det også er behov for et mer uformelt sted å utveksle erfaringer og kunnskap med andre som har lignende interesse i å utvikle og modernisere bransjen.

Ideen kommer fra Danmark, der byggenæringen i Århus etablerte et uformelt, tverrfaglig BIM-nettverk, BIM Aarhus, for noen år siden. Opplevelsen har vært veldig bra fra de som har vært aktive i nettverket.

Basert på de gode erfaringene fra BIM Aarhus, etablerer flere norske selskaper et tilsvarende BIM-nettverk i Oslo. Nettverket er norsk og drives av norske kontorer. Og det skal være tverrfaglig med representasjon fra byggherre, utførende, prosjekterende og andre grupper i BAE-næringen.

– Et supplement til næringen

– Nettverket skal være et supplement og ikke en konkurrent til eksisterende organisasjoner som buildingSMART Norge og Standard Norge, som også har blitt informert her. Vi tror at vi kan bidra positivt til de etablerte organisasjonene ved å være åpen for alle. Alle temaer kan diskuteres uavhengig av den etablerte forretningsagenda, i en uformell atmosfære, hvor det også skal være plass til å ha det morsomt, forklarer en av initiativtakerne Lise Thorsen fra Arkitema Architects.

BIM-nettverket i Aarhus har over 500 medlemmer og at det er i gjennomsnitt 70 deltakere i møtene:

– Med tanke på hvor mange mennesker som jobber med og har interesse for BIM, alene i Oslo, så tror jeg at det er samme grunnlag her. Her er mange kolleger som ønsker å bidra både med å utveksle erfaringer og med å utvikle næringen til å skape enda mer verdi gjennom digitalt arbeid.

BIM i hverdagen

Et av poengene med nettverket er, at det er til for dem som jobber med de digitale utfordringene i hverdagen. Spesialistene sitter inne med hver sin spesifikke kunnskap og erfaring som mange andre i bransjen kan dra nytte av for å drive utvikling av hele næringen.

– Hele ideen er at vi alle må dele vår kunnskap og erfaringer. Ikke bare på et overordnet nivå, men også mer konkret på arbeidet vi gjør i hverdagen. Det tenkes og utvikles mye i de ulike selskapene. Vi trenger å gjøre dette arbeidet synlig og dele erfaringene med flere. Det er slik vi ønsker at BIM-nettverk Oslo kan bidra til utviklingen, forklarer Steen Sunesen fra LINK Arkitektur, som også er en av initiativtakerne til nettverket.

Første nettverksmøte

Første nettverksmøte fokuserer på tegningsløst byggeri. Hva fungerer og hva skal vi utvikle for å kunne bygge direkte fra BIMen? Det presenteres to prosjekter med erfaring fra tegningsløst byggeri:

Gøran André Hansen fra Multiconsult forteller om Smistoprosjektet og Steen Sunesen fra LINK arkitektur forteller om Tønsbergprosjektet.

Nettverkstreffet avholdes hos Arkitema Architects i Oslo, onsdag 19. september.

Alle er velkommen. Det er gratis og det er fortsatt mulig å registrere seg her: https://no.surveymonkey.com/r/X9TGTTS

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *