- BNL vil forklare lovendringene til bedriftene våre på en god og riktig måte. Det er viktig for oss, sier Bauer Seeberg. (Foto: Byggmesteren)

Informasjonsmøter om innleie

1. januar 2019 trer de nye innleiereglene i kraft. Før det vil BNL og advokat Iselin Bauer Seeberg forklare endringene for så mange bedrifter som mulig.

Hun er vant til mange henvendelser om innleie, men da endringene i Arbeidsmiljøloven ble vedtatt i Stortinget, økte pågangen fra medlemsbedriftene i BNL.

Les også: Stortinget vedtok nye innleieregler og NHO: Innleievedtak rammer småbedrifter

Alt bedriften må vite

– Vi har fulgt prosessen tett og nå ser vi at det er et stort informasjonsbehov – som det alltid vil være når det er nye regler som kommer. Bedriftene er opptatt av å sette seg grundig inn i de nye reglene, og lurer på hva det betyr for dem. Vi vil bidra med å finne gode praktiske løsninger for hvordan de følger opp dette i det daglige, sier Bauer Seeberg.

Derfor vil BNL holde en rekke informasjonsmøter i hele landet om endringene i loven og praktiske konsekvenser for bedrifter. I tillegg blir det et halvdags kurs der man går grundig gjennom hele regelverket knyttet til innleie.

– Her vil du få vite alt man trenger når det gjelder innleie, ikke bare de nylige vedtatte endringene. Vi skal forklare hvordan reglene skal forstås og hvilke regler bedrifter nå må forholde seg til, sier advokaten som ikke synes at regelverket er blitt mer komplisert.

– Endringene er ikke trådt i kraft enda, og vi vil følge med på hvordan de etterhvert vil bli praktisert ute i bedriftene. Først da vil vi kanskje se om deler av regelverket oppfattes mer komplisert enn man trodde, sier Bauer Seeberg.

Gjensidig innleie og midlertidig ansettelse

Tror du at flere produksjonsbedrifter uten tariffavtale nå vil begynne å leie mannskap av hverandre?

– Vi opplever at mange allerede gjør det og kanskje blir dette også aktuelt for flere. Men selv om reglene for denne type innleie er mindre strenge enn innleie fra bemanningsbyråer, er et viktig at bedriftene også har kunnskap om dette  regelverket. Det er en egen lovbestemmelse om denne formen for innleie  og andre typer vilkår som må være oppfylt, forklarer Bauer Seeberg.

Hun vil også veilede om reglene for midlertidig ansettelser.

– Vi har fått flere henvendelser om reglene knyttet til midlertidige ansettelser, og ser også et behov for å veilede bedriftene om disse reglene. Da tenker vi at det er fornuftig å spre kunnskap om dette også, sier advokat Iselin Bauer Seeberg i BNL.

 

Informasjonsmøtene er gratis og åpne for alle medlemmer i BNL:

Møtene vil ha en varighet på 1,5 time og avholdes ulike steder i landet i august / september. Første møte blir 28. august i Kristiansand. I tillegg arrangerer BNL et halvdagskurs 25. oktober 2018 om hele innleieregelverket.

Advokat Iselin Bauer Seeberg og rådgiver/forhandler Iwona Kilanowska fra BNL vil være kursholdere.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *