Automatisk lufting med Velux nye løsning. (Foto: VELUX)

Smarte vinduer åpner automatisk ved dårlig luft

VELUX ACTIVE with NETATMO er den første «plug-and-play»-løsningen for smarthus med sensorbasert, automatisk styring av takvinduer og persienner.

Vi gleder oss veldig til å se responsen fra forbrukerne for vår smarthusinnovasjon, som gjør det enkelt å ha et komfortabelt og sunt hjem, sier Kent Holm, global produktsjef i VELUX-konsernet.

Dette er det første smarte vindussystemet på det norske markedet som kan kobles til Apple HomeKit, slik at man kan styre inneklimaet hjemme via alle Apple-enhetene, inkludert iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV og HomePod.

Systemet kan styres enten ved hjelp av Siri eller med et tastetrykk i Apple Home-appen, forklarer VELUX.

Sensor-basert styring

VELUX ACTIVE with NETATMO-systemet er utviklet i samarbeid med den ledende smarthusprodusenten Netatmo. Løsningen bygger på det siste innen smart-sensorteknologi, og kan både tenke og handle på boligeierens vegne, sier produsenten.

Smarthus-enheten er forhåndsprogrammert, slik at takvinduene automatisk åpnes for å la frisk luft komme inn i hjemmet når det er nødvendig. Enheten forhindrer også overoppheting ved å proaktivt lukke persienner og markiser når det er nødvendig. (Foto: Apple HomeKit / VELUX)

Sensorene overvåker temperatur, fuktighet og CO2-konsentrasjon inne i hjemmet og aktiverer en såkalt gateway koblet til hjemmenettverket for å åpne- eller lukke takvinduene. Takket være automatisk lufting til riktig tid, holder inneklimaet i boligen seg optimalt.

– Få er klar over hvilken påvirkning inneklima har på deres helse og velvære. Luften vi puster er like viktig som maten vi spiser eller vannet vi drikker. En gjennomsnittlig voksen person puster rundt 15.000 liter luft hver eneste dag og bruker inntil 90% av tiden sin innendørs. Et sunt inneklima, noe vår nye smarthusløsning sørger for, går derfor langt utover enkel komfort, fortsetter Holm.

Automatisk kontroll

VELUX ACTIVE with NETATMO kan stilles inn og styres via en app for iOS og Android. Via Apple Home-appen eller Velux Active´s egen app kan man så selv administrere og overvåke vinduene.

– VELUX ACTIVE with NETATMO er resultatet av to fantastiske teknologier: VELUX’ førsteklasses vinduer og Netatmos ekspertise når det gjelder å lage enkle og nyttige smartprodukter og -tjenester. Ved å automatisere åpning og lukking av takvinduer, kan vi utgjøre en stor forskjell med tanke på å forbedre inneklimaet, samtidig som brukerne våre ikke lenger trenger å bekymre seg for dette, sier Fred Potter, CEO i Netatmo.

– Smarthus fortsetter å være en viktig forbrukstrend, og det forventes å bli allemannseie i løpet av de neste fire årene. Ved å digitalisere styringen av takvinduer for å kunne forbedre inneklimaet automatisk, kan vi legge til enda en ny dimensjon for bedre helse- og velvære i smarthjemmet, og tar innovasjonen til et nytt nivå, avslutter Holm i Velux.

Gjennom integrasjonen med Apple HomeKit blir VELUX’ takvinduer, persienner og skodder en del av det voksende segmentet innen smarthusprodukter som forbedrer helse, komfort og bekvemmelighet i hjemmet.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.