Futurehome leverer komplette smarthjem-løsninger på en fleksibel plattform basert på åpne industristandarder. (Illustrasjon: Futurehome)

Get og TDC kjøper Futurehome

Telekonsernene styrker satsingen på IoT og smarthusteknologi. Et tiltak er kjøpet av det norske start-up selskapet Futurehome.

Get og TDC leverer infrastruktur, telecom- og innholdstjenester til over 1 million nordmenn og til mange av landets største kommuner og bedrifter.

Les også: App kontrollerer Giljes nye vinduer

Norsk selskap best ut

– Vi har de siste to årene evaluert en rekke teknologiplattformer og selskaper i inn- og utland for å finne den riktige plattformen for vår smarthus og IoT satsing. Det er gøy at det er en norsk start-up som kom best ut, sier CEO i Get og TDC Norge, Gunnar Evensen.

IoT og smart-teknologi er spådd en sterk vekst i årene som kommer, og Get leverer allerede brann- og innbruddsalarmer basert på denne teknologien. Kjøpet av Futurehome gir kompetanse og teknologi til å utvide denne satsingen til også og omfatte smarthus og velferdsteknologi til kommuner, bedrifter og private hjem.

– For oss i Futurehome er det stor stas å ta dette videre sammen med Get og TDC. De er blant de mest innovative selskapene i bransjen i dag, og sammen med vår gründerkultur, har norske kunder mye å glede seg til i tiden som kommer, sier Erik Stokkeland, medgründer og administrerende direktør i Futurehome.

– Samfunnet står overfor store endringer for å nå målet om en mer bærekraftig utvikling, og for å opprettholde velferds- og tjenestetilbudet når befolkningen blir eldre. Vi ønsker å bidra med løsninger gjennom innovativ bruk av teknologi, og kjøpet av Futurehome er et av skrittene på denne reisen – avslutter Evensen.

Om Futurehome

Futurehome er en norsk teknologi start-up stiftet i 2013. Selskapet har 18 ansatte, og gir kunder komplette smarthjem-løsninger på en fleksibel plattform som lett kan utvides etterhvert som kunder ønsker mer avanserte tjenester.

Teknologien er basert på åpne industristandarder, og kan integreres mot en rekke 3. parts leverandører.

Get kjøper nå majoriteten av aksjene (51%) og de opprinnelige grünerne og ansatte har de resterende. Futurehome fortsetter som selvstendig enhet, og alle gründere og ansatte er med på reisen videre.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.