Knut Strand Jacobsen i Byggmakker Handel (v) med Ted Skattum i Skattum Handel. (Foto: Byggmakker)

Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Sikrer seg Skattum Handel

Byggmakker Handel AS har avtalt å kjøpe tradisjonsrike Skattum Handel AS med sine ti byggevarebutikker.

Byggmakker sikrer seg dermed en svært veldrevet og tradisjonsrik byggevarehandel: De 10 butikkene tilhørende Skattum Handel omsatte i 2017 for nærmere 900 millioner kroner.

Sterke resultater

– Jeg er svært fornøyd med avtalen vi har inngått. Kjøpet er et viktig ledd i vår strategi om å posisjonere oss for ytterligere vekst i det norske byggevaremarkedet og skape merverdi for våre profesjonelle samarbeidspartnere. Skattum Handel er i dag den neste største grupperingen i kjeden og gjennom overtagelsen sikrer vi en betydelig del av volumet i kjeden, sier administrerende direktør Knut Strand Jacobsen i Byggmakker handel AS.

Skattum Handel AS med hovedkontor i Gjøvik er morselskapet til ti byggevareutsalg tilknyttet Byggmakker-kjeden i Hedmark, Oppland, Oslo og Akershus.

I tillegg eier selskapet 34 prosent av Byggmakker Hønefoss. I 2017 oppnådde selskapet en omsetning på hele 877 millioner kroner og fikk et resultat før skatt på 42 millioner kroner.

Skattum Handel AS eies 100% av Skattum Holding AS som igjen eies av Ted Skattum (94%), sønnen Niklas Skattum (5%) og øvrig familie (1%).

– Vi har hele tiden hatt et evighetsperspektiv på vår handelsvirksomhet. Samtidig har det skjedd mye i bransjen, og i Byggmakker-kjeden den siste tiden. Vi må følge med på utviklingen og være endringsvillige. Byggmakker har store planer for sin satsing i Norge, og når de kom til oss med ønske om å kjøpe vårt handelsselskap vurderte vi våre alternativer. Timing, pris og utvikling i eierstrukturen i bransjen gjorde at vi nå velger å selge til en internasjonal aktør som ønsker å satse tungt i hele Norge, sier Jacobsen.

Satser videre

Alle avdelingene til Skattum Handel AS vil bestå og utvikles videre i tillegg til satsing på nye utsalgssteder. Daglig leder i Skattum Handel, Stian Molstadkroken, fortsetter å lede den videre utviklingen av virksomheten fra Gjøvik.

– Jeg er spesielt glad for den avtalen vi har signert med Byggmakker Handel AS siden de har en klar strategi for vekst. Det innebærer at vår 125-årige historie, med en kultur bygget på viktige verdier og med gode resultater gjennom flere år, kan fortsette i mange år fremover, sier Ted Skattum, eier av Skattum Holding AS.

For Byggmakker innebærer overtagelsen at kjeden styrker sin sentrale innkjøpsposisjon og øker muligheten for en mer effektiv drift.

– Gjennom oppkjøpet får vi tilført verdifull butikk-kompetanse gjennom 320 dyktige medarbeidere som alle blir med over til Byggmakker-kjeden. Skattum Handel AS er svært veldrevet og vil tilføre Byggmakker resultater, verdier og kompetanse som vi vil ha nytte av i mange år fremover. Derfor har vi også som kjøper inngått langsiktige leieavtaler for varehusene, sier direktør Jacobsen.

Overtagelsen vil bli gjennomført med en gang Konkurransetilsynet har godkjent kjøpet.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *