(Foto: TIL-TAK.no)

Forskaling og armering i ett

Lewis Svalehaleplater er forskalings- og gulvplater av galvanisert stål, med kun 16mm profilhøyde.

De brukes som forskaling og armering av lette, tynne betonggulv på bl.a. trebjelkelag, forteller Til-Tak.

Hva er svalehaleplater?

Svalehaleplaten er en tynn plate i galvanisert stål, med en profil som navnet tilsier: svalehale. Denne unike profilen gir sterk bæreevne som plattformgulv under byggeprosessen, og fungerer som både forskaling og armering av betongen.

Med gulvvarme integrert i betongdekket, og en total byggehøyde fra bjelkelag til topp betong på 40-60mm, er det ingen konstruksjon som kan måle seg når det gjelder styrke, byggehøyde og varmefordeling.

I tillegg har løsningen brann og lydegenskaper som enkelt dekker kravene til etasjeskille mellom to enheter.

 

Baderom, dusjnisjer, toaletter, enrègulv, kjøkkengulv og vaskerom kan etableres på en enkel og sikker måte; med færre arbeidsoperasjoner og mindre byggehøyde samtidig som resultatet er enda sterkere enn tradisjonelle gulv som støpes på bjelkelag.

annonse

Godt etasjeskille på bjelkelag

Forskalingsplaten utgjør en råsterk duo med gode brannegenskaper. Hvis du i tillegg bruker trinnlyd strimler mellom bjelker og betongdekket, oppnås antakelig markedets beste lydreduksjon for etasjeskille mellom to enheter på bjelkelag!

Svalehaleplaten er standard i ståltykkelsen 0,50 mm, men kan også spesialbestilles i tykkelse 0,60 mm. Den er kjent for sin høye dimensjonsstabilitet, og sparer tid og kostnader i byggefasen, lover produsenten.

(Foto: TIL-TAK.no)

Platene har en høystandard sinkbeskyttelse som har en gunstig effekt på gulvkonstruksjonens holdbarhet.

Rask montering

Løsningen har en holdbarhetsgaranti på 50 år ved bruk innendørs. Ved installasjon utendørs anbefaler produsenten ytterligere beskyttelse med for eksempel. pulverlakk før installasjon, slik at stålet er bedre beskyttet i fuktig og saltholdig uteklima.

Betongdekker lagt på svalehaleplater utvendig må tekkes med membran for utendørs bruk, og overvann bør ledes ut forbi platekant ved at endene forskales slik at betongen danner en dryppnese utenfor og nedenfor svalehaleplatene.

På grunn av de presise dimensjonene på svalehaleprofilene, passer platene svært enkelt sammen. Bearbeiding og montering av går derfor svært raskt.

Avhengig av metoden for montering med svalehaleplater, er det enkelt å oppnå brannmotstand høyere enn 60 minutter.

Alle konstruksjoner kan beregnes og brann-Lyd- klassifiseres til hvert enkelt prosjekt etter Eurocode 3 og 4; EN 1993 og 1994.

 

 

Kommentarer (3)

Forskaling og armering i ett

 1. Byggmester Johan

  Hva er m2 prisen på disse platene?
  Er redd for at m2 prisen vil bli høy for ferdig gulv.

 2. Hei Johan, du får sjekke prisen med leverandøren via http://www.til-tak.no/ og ha en knakende go fredag :)

 3. Petter, TIL-TAK AS

  Hei Johan,

  Veiledende kvm pris for forskalingsplatene er ca kr 280,-
  Trinnlydstrimler per kvm ca kr 70,-
  Samlet med trinnlydstrimler per kvm ca kr 350,-

Kommenter

Del denne artikkelen