Taksystemet er prefabrikkert og skal være raskt å legge, ifølge produsenten.

Ny løsning skal effektivisere legging av flate tak

Gulvsystemet Grade Floor som er brukt i våtrom siden 2014, er nå videreutviklet til flate tak. Systemet effektiviserer leggingen kraftig, hevder produsenten i en pressemelding.

Buskerud Blikk har lagt de første takene med Grade Roof som legges på samme måte som Grade Floor. Taket leveres som prefabrikkert byggesett, det vil si ferdig tilkappet med monteringsanvisning. Det er utformet som en flat trakt. Platene legges rett på flatt underlag og gir sirkulært fall til sluk på kortere tid enn med tradisjonell fallsparkling. Dermed er man spart for problemer med renner, og taket slites likt over hele flaten, sier produsenten i en pressemelding.

En robot skjærer til isolasjonen

– Vi har utviklet en skjærerobot som skjærer isolasjonsplatene med glødetråd. Tidligere har vi bare benyttet EPS, nå kan vi også benytte mineralull, og roboten skjærer den som det var smør, sier markedsansvarlig Elling Wirum i Grade Floor AS.

Kostnadene ved å installere roboten tjenes inn flere ganger gjennom redusert materiell og tidsforbruk, hevder han.

Markedsansvarlig Elling Wirum i Grade Floor AS legger vekt på effektivitet i leggingen og lite svinn med Grade Roof.

– Svinnet på byggeplassen med Grade Roof er i praksis null. Det som oppstår ved tilskjæring i produksjonen, kan resirkuleres direkte. For tradisjonelle systemer er svinnet kanskje så mye som 30 prosent, sier Wirum.

 

Ingen tilpasning

– Vi leverer et godt tak og får samtidig en god, økonomiske besparelse på hvert tak, sier Trond Syvertsen i G.S. Bygg etter erfaringene med ti tak som hver er på 70 m² i Lier kommune.

Underentreprenør Buskerud Blikk er også begeistret:

– Fallet på Grade Roof kan sammenlignes med fireveis fall, hvor det ofte er mye tilpasning for å føre vannet riktig. Med dette taksystemet er det ingen tilpasning, det er tilstrekkelig å følge merkingen. Det går raskt å legge, sier prosjektleder Tobias Ingeroth i Buskerud Blikk i pressemeldingen.

annonse

Likte du denne artikkelen? Abonner på fagtidsskriftet Byggmesteren og få bladet fullspekket med lesestoff rett i posten.

Trykk her for priser og bestilling!

Kommenter

Del denne artikkelen