De nye maskinene eliminerer behovet for kompressor, luftslange og gass. (Foto: Hitachi Power Tools)

Komfortable og batteridrevne

Hitachi Power Tools lanserer to nye stavspikerpistoler med kraftig batteridrift og børsteløse motorer.

De 18V stavspikerpistolene Hitachi NR1890DBCL og NR1890DBRL skal gi brukerne suverén ergonomi og ytelse, lover produsenten.

Reduserer rekyl og lyd

Maskinene er designet for proffbrukeren og håndteres som luftdrevne spikerpistoler ved f.eks spikring av trekonstruksjoner, bjelkelag, reisverk og bindingsverk, kledning, tak- og gulvlegging samt stikkspikring mm.

Maskinene har samme grunnkonstruksjon, med samme solide kvalitet som de luftdrevne, men er i tillegg utrustet med Hitachis unike og patenterte «Air Spring» system – der komprimert luft, med et angitt trykk – er fylt i en lukket beholder (sylinder) som reduserer både rekyl og lydnivå.

(Foto: Hitachi Power Tools)

Hitachis «Air Spring» system

De batteridrevne spikerpistolene har en 18V børsteløs motor som skyver stempelet inn i sylinderen som da blir komprimert. Deretter frigjør en mekanikk stempelet som i sin tur slår spikeren inn i underlaget med samme kraft som en vanlig spikerpistol, med inntil 2 spiker pr. sekund.

Som et resultat av dette, kan man avfyre ca 700 spiker med et fulladet 5,0Ah batteri. Maskinene er tilnærmet vedlikeholdsfrie da de ikke krever regelmessig vedlikehold (i motsetning til spikerpistoler på gass).

Maskinene leverer dessuten stabil ytelse ved lave omgivelsestemperaturer og i stor høyde.

Begge modeller er utstyrt med sikkerhetssperre som forhindrer utilsiktet avfyring. Operasjonspanelet er logisk og enkelt i bruk og inneholder på/av, batteriinfo og enkelt-/serieskuddsmodus for rask responstid.

Et integrert LED-lys gir effektiv belysning av arbeidsområdet og maskinene har påmontert en praktisk beltekrok. Hitachis velkjente ergonomiske grep er ivaretatt for god balanse og brukervennlighet.

Stavspikerpistolene har en kompakt maskinkropp og er utstyrt med Hitachis effektive børsteløse motor (gir lengre driftstid og lengre levetid for maskinen) og drives med Hitachi 18V batterier med slidefeste – noe som også gir full kompabilitet innen Hitachis 18V sortiment.

Begge modeller kan leveres med 2 stk 5,0Ah Li-ion slide batterier, batterilader, sikkerhetsbriller og stablekoffert (HSC – Hitachi Stackable Case), og finnes også som Tool Only (TO).

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.