Navet på Odderøya ved Kristiansand. (Illustrasjon: Helen & Hard arkitekter)

Seminar om parametrisk design i BIM

13. februar arrangeres det for første gang i Norge et seminar om visuell programmering spesielt rettet mot byggebransjen og BIM.

Sammen med Robert McNeel & Associates, skaperen av Rhino og Grasshopper, vil en rekke norske og internasjonale foredragsholdere vise hvordan de kombinerer disse verktøyene i sin hverdag.

Seminaret arrangeres av Graphisoft.

Effektiv BIM

Ifølge seniorforsker Nathalie Labonnote ved SINTEF Byggforsk åpner parametriske digitale verktøy for nye muligheter: i stedet for at ingeniører og designere må tegne produkter som konkret geometri hver gang og dermed produsere disse, er det med slike parametriske verktøy mulig å programmere betingelser som gjelder flere produkter / flere versjoner av produkter.

Slik får produsentene digitale filer som ikke behøver videre prosessering: de trenger hverken å tegnes om  til produksjonstegninger eller redigeres til nye filformater for å kunne benyttes som produksjonsgrunnlag.

Åpner BIM for flere

Parametriske digitale verktøy åpner for helt nye muligheter innen designoptimalisering og automatisering av oppgaver. Noen tror nok at dette kun er for de store kontorene, men når man kan benytte standard tilgjengelig programvare som baserer seg på visuell programmering og så kobler dette sømløst til BIM, blir det tilgjengeliggjort for alle.

Seminaret og foredragene er lagt opp med den hensikt å vise den store bredden av bruksområder og muligheter med parametrisk design.

Seminaret avholdes tirsdag den 13. februar på Felix Konferansesenter i Oslo.

Se hele programmet og meld deg på

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *