Forlagssjef Tom Ekeli blar opp yrkesfagbøker på PC og nettbrett.

Nå kommer digitale lærebøker til yrkesfagene

Unge mennesker leser alt på digitale plattformer. Snart kan de også lese flere lærebøker i yrkesfagene digitalt.

I bygg- og anleggsfagene er Anleggsteknikk til vg2 en av de første lærebøkene som kan leses på PC eller nettbrett med det som kalles et beriket innhold. Det vil si at den har filmer, animasjoner og interaktive oppgaver i tillegg til det ei papirbok inneholder.

annonse

– Flere yrkesfagbøker med samme slags beriket innhold er underveis. I nærmeste framtid blir også den populære «Praktisk tømrerarbeid» av Frank Berg tilgjengelig i dette formatet, lover Tom Ekeli, forlagssjef i Byggenæringens Forlag.

 

De digitale fordelene

De digitale lærebøkene med beriket innhold tar med seg det meste av fordelene fra den digitale verdenen slik vi kjenner den. Forlaget har lagt inn instruktive filmer og animasjoner som gjør fagstoffet lettere å lære. Bøkene er tilgjengelige på alle digitale plattformer, eleven kan få lest opp teksten, legge inn sine egne lenker til artikler og filmer fra internett. Med tida vil også elever og lærere kunne chatte underveis i læreprosessen.

– I tillegg får den digitale leseren med seg fordelene fra papirbøkene: Det er mulig å merke viktige deler av innholdet, skrive notater og merknader i «margen», forklarer Ekeli.

Forlaget distribuerer digitale lærebøker gjennom brettboka.no der lærerne bestiller tilgang til alle elevene som har krav på gratis læremidler.

Også de digitale bøkene gir mulighet til markering og notater.

Systematiserer informasjonen

– Siden de fleste elever og lærere i dag er drevne brukere av digitale medier, har vel lærebøkene skarp konkurranse fra all gratis informasjon på internett?

– Ja, bøkene konkurrerer med all tilgjengelig gratis informasjon, men lærebøkene systematiserer informasjonen for lærere og elever og bidrar til at elevene lettere får med seg det som trengs til å oppfylle læreplanen i de enkelte fagene, understreker Tom Ekeli.

 

annonse

Likte du denne artikkelen? Abonner på fagtidsskriftet Byggmesteren og få bladet fullspekket med lesestoff rett i posten.

Trykk her for priser og bestilling!

Kommenter

Del denne artikkelen