Taktekkingen ble gjort i vintermånedene med tidsvis store snømengder.

Tøff takjobb ytterst på fjellkanten

Når en restaurant er bygd på kanten av fjellet, 1011 meter over havet, ser de fleste at det var en tøff jobb.

Taktekkerne fra Flexi-tak jobbet i 18 måneder for å legge  takmembran på restaurant og takterrasse på den nyeste attraksjonen i Sogn og Fjordane.

 

– Taket ble lagt i vintermånedene med tidvis ekstreme snømengder på tre-fire meter, forteller sier Svenn Svedjan, daglig leder i Flexi-Tak i en pressemelding.

– På en byggeplass som ligger 1011 meter over havet, må vi ta hensyn til været. Da snø og vind gjorde sikten for dårlig, tok vi deler av mannskapet ned for sikkerhetens og effektivitetens skyld. Men de dagene det var bedre vær, sørget vi for å få flest mulig taktekkere opp for å få fullt arbeidstrøkk, sier Svedjan.

Når været tillot det, ble det satt på fullt trøkk. (Alle foto: Andris Potass)

Stiller krav til byggematerialene

I finvær hadde taktekkerne en formidabel utsikt.

Et prosjekt på toppen av et fjell, stiller også krav til byggematerialene. Flexi-Tak har lagt på fire forskjellige takmembran-løsninger fra Derbigum. Til sammen ble det 3.850 m² på både takterrasse og heisstasjon for å oppfylle de forskjellige kravene til prosjektet, forteller takentreprenøren i pressemeldingen.

Derbigum-løsningene er robuste med dokumentert levetid på over 30 år og har teknisk godkjenning fra SINTEF Byggforsk. Administrerende direktør Bengt Løkke i Derbigum forteller at de utvikler ulike løsninger til å kunne oppfylle forskjellige behov:

– For eksempel har både Derbicoat Artic og Derbicoat Radon blitt brukt til Hoven Loen-prosjektet. Derbicoat Artic er et underlagsbelegg som spesielt er utviklet for nordiske forhold, mens Derbicoat Radon er en bitumenbasert membran som er egnet til å beskytte bygninger mot inntrengning av radongass. Vi sørger derfor for å levere ulike løsninger tilpasset det konkrete prosjekt.

Gondolbonanen og restauranten er Sogn og Fjordanes nyeste og mest spektakulære attraksjon.

Høytliggende turområde

Kabelbanen opp til fjellet og restauranten er åpen hele året, og på toppen er det forskjellige ski- og vandreturer. Rundt 70 km med stier er kartlagt fra Hoven, og turene varierer fra enkle gruslagte stier til stier i et mer kupert terreng.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *