Prosjektlederne Aasmund Bunkholt i Trefokus og Arne Malonæs i Bygg21 foran en typisk presentasjon i Treveilederen.

Veileder til hjelp for trebyggskeptikere

Bygg21 og Trefokus lanserte torsdag en digital veileder som skal gjøre det enklere for eiendomsutviklere og utbyggere å velge trebaserte løsninger.

Treveilederen er en digital plattform som gir eiendomsutviklere, arkitekter, rådgivere og andre beslutningstakere i byggeprosjekter svar på viktige spørsmål om bygging i tre. Veilederen tar for seg spørsmål knyttet til økonomi, bærekraft, brannsikkerhet, byggesystemer, montering, logistikk og andre hensyn som er viktige å være bevisst i startfasen av et prosjekt.

 

 

Basert på erfaring

Treveilederen er utviklet i samarbeid med en tverrfaglig gruppe av aktører med særlig kompetanse og erfaring knyttet til bygging med tre som materiale. Utviklingen av veilederen har også fått økonomisk støtte fra Innovasjon Norge.

 

Godt bevart hemmeligheter

Bygg21-direktør Sverre Tiltnes håper treveilederen kan bidra til at flere utviklere velger tre som materiale.

– Det er godt dokumentert når det er fordelaktig å bygge i tre, men dette er fortsatt en godt bevart hemmelighet for mange byggherrer. Denne veilederen dekker et informasjonsgap som kanskje tidligere har hindret mange fra å velge å bygge med trebaserte løsninger, sier Tiltnes.

 

Flere ser fordelene

Leder i informasjonsselskapet Trefokus, Aasmund Bunkholt, jobber daglig med å spre kunnskap om mange av fordelene ved å bygge i tre. Han opplever at mange utviklere har fått øynene opp for mulighetene til å skape gode løsninger ved bruk av treelementer, massivtre, tremoduler eller andre trebaserte byggemetoder.

–  Mange er usikre på om deres prosjekt egner seg til å bli bygget i tre. Treveilederen viser eksempler på beste praksis fra hele verden og gir svar på de mest stilte og vanligste spørsmålene. Vi har bevisst valgt ikke være for tekniske eller fylle veilederen med for mye informasjon om regelverk, men henviser og lenker til kunnskapskilder der det er hensiktsmessig, forklarer Bunkholt.

Oppdateres på nett

Veilederen vil jevnlig oppdateres med siste tilgjengelige kunnskap om rett og god praksis knyttet til bygging i tre. Du finner den her: trefokus.no/treveilederen

Den er dessuten tilgjengelig hos trefokus.no, bygg21.no og dibk.no

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *