- Jeg er håndverker selv og stolt av det, sier Atle Engholm.

Atle blir fagansvarlig i Blimester.com

– Engasjementet mitt for fagutdanningen våknet skikkelig da jeg så stillingsannonsen til Blimester. Dette er laget jeg vil spille for, sier Atle Engholm.

– Etterhvert som jeg er blitt kjent med Blimester.com og de videre planene for mesterutdannelsene, så ser jeg at her kan jeg bidra med mye, sier utdanningsinstitusjonens nye fagansvarlige.

Bred bakgrunn

– Jeg har vært heldig som har fått med meg mye innen faget og yrket. Nå får jeg bruk for mesterbrevet mitt, som jeg tok for lenge siden for å starte eget firma, sier Engholm til Byggmesteren.

Atle Engholm er født i 1967, tok fagbrevet sitt i kuldeteknikk på starten av 90-tallet og mesterbrevet sitt i 2000.

– På hele 90-tallet jobbet jeg som førstebas og i servicestillinger. Så reiste jeg litt på slutten av 90-tallet og jobbet mye i Russland. Etter krakket der i 1999 kom jeg tilbake til Norge og fikk mer personalansvar for teknikere. Jeg har vel vokst med oppgavene i flere firmaer, med arbeid hos kjølegrossist som også innebar salg- og resultatansvar, forteller Engholm.

Han fikk tidlig ansvar for utdannelsen av lærlinger og synes fortsatt det er veldig givende.

– Jeg har et stort engasjement for norske håndverkere. Når jeg prater med mine egne barn så ser jeg at uten håndverkere så stopper samfunnet vårt opp. Jeg er håndverker selv og stolt av det, sier Atle Engholm.

– Selv om lærlinger krever mye av deg og innsatsen deres varierer, så er det virkelig verdt det. Idag er jeg sensor i fagnemnda i Akershus, fordi jeg ønsker å fremme håndverkerne i Norge.

Han kontaktet Blimester.com og de fant tonen.

– Etterhvert som jeg er blitt kjent med Blimester.com og planene for mesterutdannelsene, så ser jeg at her kan jeg bidra med mye. Dette er laget jeg vil spille for, sier Atle Engholm.

Engasjement og faglighet

– Vi er veldig glad for å få Atle på laget: Han blir en viktig kapasitet for oss og studentene. Som mester og fagperson får Atle ansvaret med å organisere Blimester.coms faglige innhold og gjennomføringen av studietilbudet vårt fremover, sier daglig leder for Blimester.com Jørgen Ofstad.

– Dette er en spennende anledning til å prege framtidens mesterutdanning og byggebransjen på en ny måte, sier Ofstad og Engholm.

Ofstad har sett etter rett person i hele høst. Kombinasjonen av mesterbrev, bred fagbakgrunn og engasjement for utdannelse gjorde søket utfordrende:

– Det var ikke enkelt. Vi har sett etter rett person lenge og Atle la vi raskt merke til blant søkerne. Hans erfaring, driv og engasjement for en bedre videreutdannelse av håndverkere er sjelden vare. Det er ikke mange som har den kombinasjonen av mesterbrev og praktisk erfaring, og som samtidig er villig til å skifte stilling, sier daglig leder Jørgen Ofstad.

– Sammen skal vi spisse den øverste delen av fagutdanningen i Norge, avslutter Ofstad.

 

Blimester.com er en skolevirksomhet som er etablert og støttet av 8 landsomfattende bransjeforeninger under BNL. Blimester tilbyr – etter avtale med Mesterbrevnemnda – mesterutdanning til fremtidige håndverksmestere i alle byggfagene over hele landet.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *