Høytrykkslaminatet Grand Avenue er blant produktene som nå får den nye aluminium låselista.

Innovative løsninger gjør gulvet lettere å legge

Gulvprodusenten Berry Alloc satser stort på et sterkt og effektivt klikklåsesystem som gjør det enklere å legge laminatgulv.

I det siste har Berry Alloc investert 30 millioner kroner i en ny maskin i produksjonen i Lyngdal. Den lager aluminimumslister med klikklås som forenkler gulvleggingen, forteller produsenten i en pressemelding.

Enklere låssystem

– Aluminium gir en fleksibilitet i selve låsen, i tillegg til at låselisten har lav friksjon, sier teknisk servicesjef i Berry Alloc, Michael Lindholm.

– Det gjør at planken lettere kan skyves på plass, ikke minst sidelengs under en list. Denne låsen tåler også mer hard behandling og skulle den få en «trøkk», kan den bøyes på plass, sier Lindholm.

Legge i begge retninger

Grand Avenue-serien til Berry Alloc som består av ekstra lange og brede bord, er utstyrt med integrert aluminiumslås. Det gjør at gulvene kan legges i begge retninger. Den integrerte fiberlåsen på Grand Avenue har blitt sterkere ved å øke bredden og vinkelen på låsen. Den har en «fold down» 5G-lås på kortsiden  som gir en lett og rask montering – uten behov for verktøy.

– Låssystemene gjør at høytrykkslaminat på opptil 225 m² med maks bredde og lengde på 15 meter kan legges uten ekspansjonsfuger, sier Lindholm.

 

Lyddempende underlag er med

Etter positive reaksjoner fra håndverkere, har Berry Alloc h innført SilentSystem underlag på alle gulvbord i gulvkolleksjoner med høytrykkslaminat.

– Dette er et lydabsorberende underlag som reduserer støyen med 19 desibel. Fordi det er et ferdigmontert underlag, bidrar det også til at det blir raskere og mer smidig å legge gulvene. Samtidig har alle våre gulv en HDF-kjerne med AquaResist teknologi som gjør at de reduserer fuktopptaket til et minimum. Gulvbordene er også forseglet i kantene for å hindre fuktinntrenging, sier Lindholm.

 

Ti års garanti

Høytrykkslaminat gulvene til Berry Alloc er laget for å oppnå en spesiell slitestyrke.

– Våre gulv tåler mye bruk, ulike former for støt og stor belastning. Derfor har vi innført en 10-års garanti for næringsbygg og livstidsgarantier for boliger. Slitestyrken har sammenheng med slagfastheten på gulvene som også gjør at de er mer håndterlige under legging. Styrken kommer fra HDF-kjernen i tillegg til to lag med Kraft papir som benyttes i laminatet. Det gjør at vi har en laminat som er 0,6 mm tykk, og som er tre ganger tykkere enn tradisjonell laminat. Alle gulvene er i klasse 34/AC6 og svært motstandsdyktige mot slitasje og flekker. Alle råvarene, produksjon og produksjonsprosesser tar også hensyn til miljø, understreker Lindholm.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *