Styreleder Åsmund Østvold åpner formannskonferansen torsdag formiddag.

Byggmestrene drøfter uropatrulje i Stavanger

Offentlige anskaffelser, seriøsitet og mulig etablering av uropatrulje i Stavanger står øverst på dagsordenen når Byggmesterforbundet samler tillitsvalgte til konferanse torsdag og fredag.

Snaut 50 tillitsvalgte og ansatte i Byggmesterforbundet satt benket da styreleder Åsmund Østvold åpnet formannskonferansen torsdag formiddag.

Sterke krefter i byggenæringen i Stavanger har lenge jobbet for å få opprettet en uropatrulje i oljebyen slik det i flere år har vært i Trondheim. Vidar Sagmyr som leder Byggebransjens uropatrulje i Trondheim, skal redegjøre om virksomheten. Ordførere og representanter for kommuneledelsen i Stavanger og omegnskommuner er ventet å delta på den delen av konferansen.

 

Hundrevis av tips om svart

Næringslivet herjes av mye useriøs virksomhet, også i stavangerområdet, bekrefter den lokale Næringsforeningen. På nettsidene forteller foreningen at det hver uke strømmer inn med tips fra publikum om svart arbeid og andre ulovligheter til til tipstjenesten deres.

 

Byggereglenes historie

Utviklingen i byggereglene er et annet sentralt punkt på dagsordenen. Daglig leder Frank Ivar Andersen holder foredrag om reglene som er endret mange ganger de siste 15 åra. Hver endring er gjennomført for å oppnå bedre kvalitet, men selv med forskjellige kommunalministre i spissen, er ennå ikke det målet nådd.

annonse

Likte du denne artikkelen? Abonner på fagtidsskriftet Byggmesteren og få bladet fullspekket med lesestoff rett i posten.

Trykk her for priser og bestilling!

Kommenter

Del denne artikkelen