(illustrasjonsfoto)

Kommunene må svare for egen a-kriminnsats

I år må kommuner, fylker og statlige oppdragsgivere redegjøre i sine årsrapporter for hva de har gjort for å motvirke arbeidslivskriminalitet i sine anskaffelser.

Redegjørelsene for innsats mot a-krim er en del  av regjeringens strategi mot arbeidslivskriminalitet. Alle etatene har fått beskjed om dette i tildelingsbrevene for 2018, skriver anskaffelser.no.

Les også: Offentlige innkjøpere følger ikke opp

– Formuleringen i tildelingsbrevene betyr at regjeringen skjerper innsatsen mot arbeidslivskriminalitet i offentlige anskaffelser med en ny rapporteringsplikt, sier seniorrådgiver Anne Cathrine Jacobsen i Difi.

 

Samler erfaringer

Rapporteringen om hvordan offentlige oppdragsgivere har arbeidet med å motvirke arbeidslivskriminalitet, skal danne grunnlaget for en kunnskapsoppsummering som det tas sikte på å gjennomføre i løpet av 2019.

– Målet er at denne kunnskapsoppsummeringen skal bidra til at det videre arbeidet med oppfølging og veiledning for å forhindre arbeidslivskriminalitet i offentlige anskaffelser blir målrettet. Det er derfor svært viktig at virksomhetene rapporterer på dette området i årsrapporten, sier Jacobsen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *