Investorene har kjøpt en stor tomt i Bramdrup Industripark utenfor Kolding. (Foto: Kolding kommune)

Bygger store modulfabrikker i Danmark og Sverige

Norske investorer i selskapet Eikr satser på avansert storproduksjon av bærekraftige moduler til markedene i Norden og Tyskland.

Fabrikken sør i Danmark vil sysselsette 200 arbeidere som skal produsere moduler til eneboliger og leilighetsbygg, skriver lokalvisen JydskeVestkysten.

To fabrikker

Selskapet bak satsingen heter Eikr og det navnet skal foreløpig også brukes på de to fabrikkene som nå skal oppføres i Danmark og Sverige. I Norge skal det bare etableres en salgsavdeling.

Foreløpig budsjetteres det ifølge JydskeVestkysten med en rask etablering av fabrikkene i 2018 og igangsetting av produksjon i 2019. I 2020 skal fabrikkene ha en samlet produksjon på 2 500 enheter / 250 000 kvadratmeter og en omsetning på 3,5 milliarder danske kroner.

(Foto: Kolding kommune)

Moderselskapet bak Eikr heter Eikr As By The Green Holding Company As (TGHC AS) og er stiftet ganske nylig. Direktør Jan Thomsen fra Ramsdal Gruppen uttaler seg på vegne av investorene, som foreløpig vil være anonyme.

 

annonse

Vil utvikle nye produksjonsmetoder

Det er to grunner til at Eikr legger sin ene fabrikk sør i Danmark:

– For det første handler det selvfølgelig om geografien. Kolding ligger godt til i forhold til resten av Danmark, Nord-Tyskland og Syd-Sverige. Litt midt i alt. Og så har man også sett på at man kan tiltrekke akademiske kandidater, som ingeniører, fra universitetene i Århus og Odense. De har store ambisjoner om å utvikle helt nye teknologier, sier direktør Jan Thomsen fra Ramsdal Gruppen til lokalavisen.

Fabrikken i Kolding skal stå klar 1. januar 2019 og vil romme produksjonsfasiliteter, lager, salgs- og markedsføringsfunksjoner og en utviklingsavdeling.

Eikr sier at de vil produsere sunne, grønne og energieffektive boliger til konkurransedyktige priser med den nyeste teknologien og bærekraftig energi. Modulene skal produseres med en høy grad av automatisering for å sikre presisjon, kvalitet og stabilitet.

 

Likte du denne artikkelen? Abonner på fagtidsskriftet Byggmesteren og få bladet fullspekket med lesestoff rett i posten.

Trykk her for priser og bestilling!

Kommenter

Del denne artikkelen