Slik vil det nye navnet og profilen se ut om et år. (Foto: Hitachi Power Tools Norway)

Hitachi blir HiKOKI

Hitachi Power Tools Norway og alle deres verktøy endrer navn til HiKOKI Power Tools Norway fra 1. oktober 2018.

Bakgrunnen for endringen er at Hitachi konsernet i juli 2017 solgte sin verktøyvirksomhet, Hitachi Koki Co Ltd, til KKR, et av verdens største private equity fond.

Skal lykkes med nytt navn

– Tidligere har verktøy kun vært en del av en bred portefølje av virksomhetsområder under Hitachi-merket. Nå får vi kontroll på egen merkevare og kan selv bestemme hvordan den skal utvikles og kommuniseres til sluttbruker, sier administrerende direktør Thomas M. Kristensen i Hitachi Power Tools Norway.

– Ved å endre navn på selskap og produkter til HiKOKI, vil vi stå bedre rustet til å realisere våre ambisjoner om kraftig vekst i årene fremover, sier Kristensen.

– Både den høye produktkvaliteten og ergonomiske utformingen av verktøyene videreføres uforandret. I kombinasjon med økt satsning på innovasjon og kommunikasjon til sluttbruker, vil overgang til ny merkevareinnebære at vi kan ta markedsandeler og bidra til at våre kunder lykkes med det samme, uttaler Kristensen.

 

Ivaretar tradisjoner

HiKOKI ble valgt som merkenavn for både å ivareta den 70 år lange historiske koblingen til Hitachi og til selskapets nåværende navn i Japan; Hitachi Koki. «Koki» betyr «industrielle verktøy» på japansk.

I logoen fremgår også et 1-tall som er ment å symbolisere HiKOKIs ambisjon om å bli global markedsleder innen verktøy.

Samtidig som nytt merke introduseres, etableres et europeisk salgskontor ved Düsseldorf i Tyskland som skal bistå HiKOKI salgsselskapene med videre ekspansjon – både gjennom oppkjøp og organisk vekst, skriver Hitachi Power Tools Norway.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.