(Illustrasjon: coBuilder)

Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Digital prosjektering, bygging og drift

På åpningsdagen til Bygg Reis Deg den 18. oktober arrangerer coBuilder et dagsseminar om standardisering og digitalisering i BAE-næringen.

Foredragsholderne Lars Fredenlund, Espen Schulze og Harald Onarheim fra coBuilder, Jøns Sjøgren fra BNL og Jacky Chi Ho Lau fra buildingSMART Norge kommer til å fortelle om og vise hvordan felles kontekst, standardisering, dataforvaltning, digitalisering og strukturering av produktdata fungerer i praksis.

 

Les også: – En stor dag for digitaliseringen

Viktig for byggenæringen

Digitaliseringen er et stort tema, men vi ønsker å sette fokus på hvilken rolle produktstandarder spiller og hvordan produktdata kan struktureres i en såkalt «Product Data Template».

På seminaret forteller vi også om våre erfaringer med arbeidet i Europa, som er viktig for norsk bygg- og anleggsnæring.

 

Ved at aktørene fremover vil endre måten å arbeide på, åpner dette opp nye og mer effektive prosesser. Siden dette er en datadreven prosess, vil man ha mulighet for maskinlesbare data som nå gir aktørene nye muligheter.

 

Metoder for dialog vi ikke kjenner til i dag åpner seg opp da man får standardiserte egenskaper og definisjoner som betyr at byggherrer, prosjekterende, entreprenører, grossister og produsenter vil finne nye måter å arbeide på.

 

Store endringer kommer

coBuilder har de siste årene arbeidet i Europa med å standardisere data som alle aktører trenger når man skal prosjektere, bygge eller drifte. Dette arbeidet har gjort at coBuilder i UK, Frankrike, Sveits og Norge i dag arbeider med å få til digitalisering.

 

All data man trenger for å ta beslutninger, kjøpe, selge og regne vil fremover endre bygg- og anleggsbransjen.

 

coBuilder ønsker å invitere alle aktører som eier – prosjekterer – bygger – produserer produkter på denne praktiske informasjonsdagen for å gi dem en god oppdatering om hva som skjer ute i Europa og i Norge innenfor digitalisering.

 

Se agenda og meld deg på her: http://www.cobuilder.no/digital-prosjektering-bygging-drift/

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *