(Illustrasjon: Rendra AS)

Digitale tommeltotter på Bygg Reis Deg

– Framtidas byggere har digitale tommeltotter, mener administrerende direktør Kristin Omholt-Jensen i Rendra AS. På byggevaremessa Bygg Reis Deg i høst vil hun utdype det.

Foredraget hennes er ett av flere på konferansen «Digitalisering av byggeplassen». Lederen for programvareselskapet Rendra AS vil snakke om digitale løsninger som håndverkere og ledere på byggeplassen har med seg på bærbare enheter som telefon og nettbrett.

Hun får følge av blant andre Fagskolen Oslo Akershus og snekker Even Dalland som har utviklet appen Rapid Division.

 

annonse

 

Mest om digitalisering

Det omfattende konferanseprogrammet pågår i messedagene fra onsdag 18. til lørdag 21. oktober. I alt er det over 30 planlagte seminarer og konferanser. En tredel av dem handler om ulike former for digitalisering.

Ett seminar tar opp næringens potensial for å forbedre produktivitet og effektivitet, et annet om ulike digitale verktøy for utførende så vel som prosjekterende.

Byggmesterforbundet holder seminar om deres eget KS Online «et digitalt hjelpemiddel i byggeprosessen.

Direktoratet for byggkvalitet holder dessuten et seminar om digitale byggesøknader og «hvordan den digitale byggesøknadsprosessen nå vil skje.»

 

Møtekrasj om useriøsitet og rekruttering

Byggmesterforbundet arrangerer videre et seminar som handler om hvordan gode hus kan bygges med kompetanse i en sunnere byggenæring.

– Useriøsitet, konkurransevilkår og myndighetenes mangel på faglig fokus og kontroll, er med på å skape byggefeil. Seminaret setter søkelyset på tiltak for å skape en sunnere næring og gode bygg, heter det i konferanseprogrammet.

I et tett konferanseprogram denne fredagen går dette delvis samtidig med en konferanse om «Rekruttering og bærekraftige byggteam». Den tar for seg prefabrikkering, 3D printing og robotisering som drastisk vil endre hverdagen til utøvende håndverkere.

 

Les  hele konferanseprogrammet

 

Feirer takprodusenter

Takprodusentenes forskningsgruppe er blant dem som benytter messa til å feire seg selv.    Den feirer sine første 40 år med foredrag om de tekniske anbefalingene som gruppa har utarbeidet, om branntekniske konstruksjoner, kompakte tak og terrasser over oppvarmete rom.

Over 500 utstillere

En måned før åpning har over 500 utstillere meldt seg på. Utstillertallet er på høyde med forrige messe for to år siden. Blant utstillerne er også Byggmesterforbundet med datterselskapene Byggmesterforsikring og Byggmesteren.

De fleste utstillere og arrangørene tilbyr gratis billetter.

 

annonse

Likte du denne artikkelen? Abonner på fagtidsskriftet Byggmesteren og få bladet fullspekket med lesestoff rett i posten.

Trykk her for priser og bestilling!

Kommenter

Del denne artikkelen