Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

BM 0617: Landemerke i limtre

– På nye Grimstad bibliotek er utfordringen at stål, betong og limtre skal fungere sammen, sier prosjektleder Glenn Pedersen-Rise. Les om det enorme potensialet for energitiltak i småhus, møt Kristiansands første kvinnelige byggmester og se Jærens flotteste klubbhus i BM 0617 som er på vei til alle abonnenter.

– Montasjen av limtreet til konstruksjonen tok 8-10 uker. Tømrerne og Børsli Montasje begynte med bunnsvillene og jobbet seg bortover, mens grunnmuren ble rehabilitert og klargjort, forteller Pedersen-Rise.

Sammen med tømrermester Torben Lauritsen (t.v) har prosjektlederen sørget for byen får sitt nye landemerke til avtalt tid. Det er mye detaljarbeid som gjenstår, men AF Gruppens mann er trygg på at ordføreren kan dra lånekortet sitt her 6. desember.

Biblioteket viser fram norsk trearkitektur og håndverk på sitt aller beste. (Illustrasjon: Helen og Hard arkitekter)

Bli med til Grimstad og hør hvordan tømrerne løser fuktproblematikken, de mange karnappene og den utfordrende takløsningen.

 

Vil du gjerne lese denne reportasjen?

Nå kan du enkelt bestille ditt gratiseksemplar av Byggmesteren her.

Andre spennende saker fra juniutgaven er:

Fikk hammer og sag på åtteårsdagen

– Jeg er litt stolt. Det er jo ikke så mange av oss, sier byggmester Elise Drivdal Sollie, som stortrives hos Norgeshus Kjellemo Bygg på Vennesla. Etter læretid og svennebrev, jobbet Sollie som tømrer et par år hos en stor entreprenør før lysten på mer skolegang meldte seg.

 

Enormt potensiale for energitiltak

I år skal Ola og Kari Nordmann bruke 73 milliarder kroner på oppussing og rehabilitering. 16 milliarder av den summen brukes til utvendige tiltak! I BM 0617 kan du lære mer om hvilke energitiltak som lønner seg og ikke minst: Hvordan huseier kan overbevises om at tiltakene bør utføres for at de skal lønne seg.

 

Klubbhus for fremtiden

– Vi har allerede hatt besøk av tre- fire andre klubblag som skal i gang med å bygge nytt klubbhus selv, og som ville ta en kikk på dette først, sier en stolt byggmester Fredrik Stensland i Stensland og Byberg. Bli med på en lærerik rundtur i bruksbygget til Hognestad Idrettslag.

 

 

BM 0617 – 52 sider nyheter, reportasjer og produkter for deg som vil vite hva som skjer innen bygg- og tømrerfaget akkurat nå.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *