Signering av kontrakt for Digital Byggeplass i Nordbohus. Administrerende direktør i Acando, Sven Ivar Mørch (t.v) og styreformann i Nordbohus AS, Jan Henning Kleiv (t.h). (Foto: Nordbohus)

Digitaliserer sine byggeplasser

– Avtalen er den største vi har signert gjennom tidene, sier direktør Halvor Dahl i Nordbohus som nylig signerte en avtale med IT-selskapet Acando.

– Avtalen representerer et stort løft i digitaliseringen av vår kjede, sier Dahl.

-Vi ser at byggenæringen har mange ulike behov for digitalisering og forenkling av prosessene. Å få jobbe med en av landets største boligbyggere er en fjær i hatten for oss, og vi går ydmykt og optimistisk til oppgaven, sier Odd Morten Sveås som er leder for Acando i Trondheim.

Digitaliserer hele verdikjeden

Prosjektet har fått navnet Digital Byggeplass, men det er mer enn arbeidsprosesser på selve byggeplassen som digitaliseres.

f.v: Halvor Dahl – Nordbohus AS, Jens Even Storhov – PwC, Sven Ivar Mørch – Acando, Jan Henning Kleiv – Nordbohus Modum, Snorre Meland – Acando, Kenneth Sørensen – Acando, Odd Morten Sveås – Acando. (Foto: Nordbohus)

Digital Byggeplass er en fellesbetegnelse på hele løsningen, som omfatter både kvalitetssystem, salgsstøtte, prosjekthotell, og integrasjoner med e-post og flere fagsystemer.

 

– Vi valgte Digital Byggeplass som tittel på prosjektet. Det er på byggeplassen mye av datafangst og kundedialog skal forvaltes, og de endelige resultatene skal skapes. Ved å navngi hele prosjektet Digital Byggeplass så ønsker vi å forsterke fokuset på dette, og hele tiden ha bevissthet rundt en fornuftig tilrettelegging og effektiv prosess i hele verdikjeden, sier Dahl i Nordbohus som skal være prosjektleder for Digital Byggeplass.

Effektiv prosess

Acando er leverandøren som skal realisere Digital Byggeplass, og dette løses i tett samarbeid med Nordbohus.

– Våre konsulenter flytter inn til Nordbohus sitt hovedkontor og kommer til å sitte i deres miljø og jobbe. I tillegg skal det gjennomføres flere omfattende workshops med både tømrere, byggeledere og øvrig nøkkelpersonell fra Nordbohusforhandlerne, sier Odd Morten Sveås i Acando.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *