Byggevarekjeden Montér, eid av Optimera, har opplevd sterk vekst det siste året. (Foto: Optimera)

Passerte 100 byggevarehus

Byggevarekjeden Montér, eid av Optimera, har økt med 17 forhandlere og egeneide butikker i løpet av det siste året og har passert over 100 byggevarehus.

Ekspansjonen satte fart da Montér i 2016 fikk fire nye forhandlere: Hamco Bygg, Lofoten, Øygarden og Hurdal, i tillegg til oppkjøpet av Brekstad.

Attraktiv partner

Mot slutten av 2016 ble det også klart at SN-gruppens ti varehus i Nord-Norge skulle bli Montér forhandlere. Optimera hadde lenge vært på utkikk etter en attraktiv partner i Nord-Norge for Montér-kjeden og gjennom denne avtalen fikk de en stor, god og seriøs byggevareaktør med på laget.

Nå har også tidligere Byggmakker Tana og Byggmakker Kirkenes blitt med på Montér-kjedens ekspansjon i Nord-Norge. Dermed har kjeden blitt en av de ledende aktørene i det nordnorske byggevaremarkedet, og de dekker nå hele landet.

– Vi har sett at det er behov for bredt sortiment og fagkunnskap ute i butikkene. Montér-kjeden har derfor dette som hovedfokus for å imøtekomme kravene til både privat- og proffkundene, og ser nå gode resultater på satsingen, sier Anniken Wollan, forhandleransvarlig i Optimera.

 

Fokus på vekst

Gjennom organisk vekst og en offensiv oppkjøpsstrategi har fransk-eide Optimera gått fra å være nummer tre til å bli nummer én i det norske byggevaremarkedet.

Selskapet har fortsatt sterke vekstambisjoner innen alle sine markedssegmenter, både gjennom organisk vekst og en offensiv oppkjøpsstrategi.

– Vekststrategien vår har båret frukter, både for Montér-kjeden og Optimera som helhet. Vi har planer om å fortsette den gode utviklingen, og er stadig på jakt etter nye forhandlere, sier Lars Petter Grandahl, direktør for Optimera Handel.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *