Byggevarekjeden Montér, eid av Optimera, har opplevd sterk vekst det siste året. (Foto: Optimera)

Passerte 100 byggevarehus

Byggevarekjeden Montér, eid av Optimera, har økt med 17 forhandlere og egeneide butikker i løpet av det siste året og har passert over 100 byggevarehus.

Ekspansjonen satte fart da Montér i 2016 fikk fire nye forhandlere: Hamco Bygg, Lofoten, Øygarden og Hurdal, i tillegg til oppkjøpet av Brekstad.

Attraktiv partner

Mot slutten av 2016 ble det også klart at SN-gruppens ti varehus i Nord-Norge skulle bli Montér forhandlere. Optimera hadde lenge vært på utkikk etter en attraktiv partner i Nord-Norge for Montér-kjeden og gjennom denne avtalen fikk de en stor, god og seriøs byggevareaktør med på laget.

Nå har også tidligere Byggmakker Tana og Byggmakker Kirkenes blitt med på Montér-kjedens ekspansjon i Nord-Norge. Dermed har kjeden blitt en av de ledende aktørene i det nordnorske byggevaremarkedet, og de dekker nå hele landet.

– Vi har sett at det er behov for bredt sortiment og fagkunnskap ute i butikkene. Montér-kjeden har derfor dette som hovedfokus for å imøtekomme kravene til både privat- og proffkundene, og ser nå gode resultater på satsingen, sier Anniken Wollan, forhandleransvarlig i Optimera.

 

annonse

Fokus på vekst

Gjennom organisk vekst og en offensiv oppkjøpsstrategi har fransk-eide Optimera gått fra å være nummer tre til å bli nummer én i det norske byggevaremarkedet.

Selskapet har fortsatt sterke vekstambisjoner innen alle sine markedssegmenter, både gjennom organisk vekst og en offensiv oppkjøpsstrategi.

– Vekststrategien vår har båret frukter, både for Montér-kjeden og Optimera som helhet. Vi har planer om å fortsette den gode utviklingen, og er stadig på jakt etter nye forhandlere, sier Lars Petter Grandahl, direktør for Optimera Handel.

 

 

Likte du denne artikkelen? Abonner på fagtidsskriftet Byggmesteren og få bladet fullspekket med lesestoff rett i posten.

Trykk her for priser og bestilling!

Kommenter

Del denne artikkelen