En glad gjeng fra venstre: Marthin Aasbø, John Christian Ryjord, Snorre Bjørkum, Svein Røed, Odd-Johan Fossen, Joakim Andersen, Vivi Fuhr Hjelde, Benn Båtvik, Stian Norby, Dag Runar Båtvik og Fredrik Ringstad. (Foto: Norgeshus)

Pris for fokus på folk

Norgeshuskjeden med hovedkontor på Melhus ble nylig kåret til Norges femte beste arbeidsplass i 2017.

Norgeshus har som mål å være ”best på folk” og det gjelder også for de over 100 forhandlerne rundt om i landet. Den nasjonale kåringen av Great Place to Work slår fast at de er svært nære å nå målet sitt, skriver kjeden i en pressemelding.

Store, men opptatt av de små

Den landsdekkende boligkjeden ble etablert i 1988 som et ingeniør- og arkitektkontor med 11 forhandlere. Norgeshuskjeden har i dag over 100 forhandlere fra Hammerfest i nord til Mandal i sør. Hovedkontoret ligger på Melhus i Sør-Trøndelag.

Norgeshus er en komplett leverandør som bygger hus, leiligheter, hytter, fritidsboliger, næringsbygg og offentlige bygg. I tillegg utfører forhandlere over hele landet oppdrag innen rehabilitering, tilbygg og oppussing. Kjeden dekker hele spekteret av oppgaver innen boligbygging, fra regulering og arkitekturprosjektering til søknadshåndtering og ferdigstillelse.

Målrettet jobbing over tid

Kåringen skjedde på bakgrunn av tilbakemeldinger fra de ansatte, og nettopp arbeidsmiljø og fornøyde ansatte er noe ledelsen i Norgeshus har hatt fokus på lenge.

I 2013 var hovedkontoret representert i samme konkurranse, og oppnådde en flott 10. plass. Året etter ble det bestemt at en skulle stille opp i konkurransen med hele kjeden. Også i fjor gjorde Norgeshus det skarpt i konkurransen, men kom da akkurat utenfor topp 5 i kategorien 500 ansatte eller fler.

Årets konkurranse er den tredje hvor bedriften deltar med hele kjeden, som totalt består av 106 forhandlere og over 1200 ansatte.

-Det er strålende at Norgeshuskjedens 1200 medarbeidere, fra Hammerfest i nord til Mandal i sør, synes Norgeshus er et fantastisk sted å jobbe, sier en stolt Dag Runar Båtvik, administrerende direktør i Norgeshus.

 

”Best på folk” er et lønnsomt mål

– Å ha fornøyde medarbeidere er utrolig viktig for oss, og resultatet fra undersøkelsen viser at vi er på god vei mot å klare vår strategiske målsetting om å være «best på folk», sier Båtvik videre.

Båtvik og resten av Norgeshus startet året med å bli sertifisert som en Great Place to Work, og fulgte opp med å havne helt i toppen når de aller beste bedriftene skulle kåres.

Han peker på at de er genuint opptatt av opplevelsen de ansatte har av å jobbe i kjeden, og både hovedkontoret og alle forhandlerne jobber systematisk for å skape gode arbeidsforhold.

Til sammen er det over 100 bedrifter som utgjør Norgeshuskjeden. Ledelsen er opptatt av at de har mye å lære av hverandre, for å skape en felles kultur der medarbeiderne blir gitt tillit og ansvar.

– Det er spennende å se at også store aktører i byggebransjen tar sine medarbeidere på alvor. I 2016 leverte Norgeshus sitt beste økonomisk resultat, og det er ingen tilfeldighet at medarbeiderne opplever bra lederskap, kollegialt fellesskap og stolthet i samme periode. Vi gleder oss til å følge Norgeshus videre på veien i en spennende bransje, avslutter Krohn Falck i Great Place to Work.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *