Seriøsitetsregister møtt med glede

Kommunalminister Jan Tore Sanner har bestemt seg for å etablere et seriøsitetsregister for byggearbeider som ikke er søknadspliktig. BNL tar det imot med glede, sier BNL-sjef Jon Sannes.

Registeret skal i første omgang ta inn digitale opplysninger fra Skatteetaten og Brønnøysundregistrene. Deretter vil registeret videreutvikles i samarbeid med næringen, opplyser Byggenæringens Landsforening på sine nettsider.
– BNL er svært fornøyd med at regjeringen nå har bestemt å etablere et seriøsitetsregister. Det viser at de har lyttet til byggenæringen og et viktig skritt for en seriøs byggenæring, sier Sandnes, til bnl.no.
Det er en del av Modul 2 som ble foreslått i rapporten «Enkelt å være seriøs» i 2014 som kommunalministeren nå vil etablere.

 

 

Stoppe kriminelle og useriøse

Byggenæringen har over lang tid vært bekymret for useriøse og kriminelle aktører i næringen.
– I dag har vi få tiltak som bidrar til å stoppe den negative utviklingen. Det ønsket byggenæringen å gjøre noe med da vi arbeidet fram rapporten «Enkelt å være seriøs» på bestilling fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet i 2014, sier Per Jæger som ledet arbeidet med rapporten.

– Da vi la fram vårt forslag, var vi tydelige på at forslaget om «modul 2″som nå omdøpes til seriøsitetsregistret,  er en av de viktigste tiltakene mot svart arbeid. Utvalget bak rapporten  har påpekt at om ny sentral godkjenning skal virke etter sin hensikt må helheten i rapporten komme på plass, påpeker Per Jæger overfor bnl.no.

Fortsatt ingen registreringsplikt

Når Sanner nå vil etablere et seriøsitetsregister, kan det forveksles med et annet forslag fra rapporten «Enkelt å være seriøs». Det handlet en registreringsplikt for arbeider på privat eiendom, og skulle gjøre tilsyn med slike arbeider enklere. Forslaget ligger foreløpig bare som en del av den nevnte rapporten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *