Vanlig å se på hytter i Rauland

Bygningsarbeidere som balanserer på et hyttebygg uten sikring, skal nærmest være dagligdags i den pågående hyttebyggingen i Holtardalen i Rauland.

Lokalavisa Vest-Telemark Blad bruker overskriften «Lovløysa held fram i Holtardalen» i et oppslag lørdag. Det forteller om at det regionale verneombudet sist uke påla tre litauiske arbeidere å stanse arbeidet på den store hytta fordi sikkerhetsreglene ble brutt på flere punkter.

Les hele artikkelen (krever innlogging)

Uten respekt for regler

Avisa hevder at «fleire av utbyggarane som bygger hytter i Holtardalen, har tilsynelatande liten eller ingen respekt for inspeksjonar, tilsyn og negativ medieomtale. Brot på sikringstiltak og bålbrenning held fram».

Regionalt verneombud i Fellesforbundet, Geir Kaasa sier til avisa at de tre litauerne jobbet oppe på hytta uten sikring. De ville ikke oppgi navn eller hvilke lønnsvilkår de hadde.

Kaasa påpekte også at byggekrana som ble brukt var gammel og ikke har vært godkjent til bruk på flere tiår.

Utbyggerselskapet som nå driver utbygging av sju hytter, har overtatt utbyggingen etter en konkurs. Selskapet som gikk konkurs og det som nå står for byggingen, er eid av samme mann, Gunnar Ellefsen. Han sier at de tre arbeiderne nettopp hadde kommet til byggeplassen, og forstår ikke at det ikke var satt opp stillas.

Les også: Stanset farlig arbeid på 1.711 byggeplasser

 

Impregnert brent på bål

Det regionale verneombudet registrerte også at byggavfall ble brent på en annen byggeplass som et annet hyttefirma står for i samme utbyggingsområde. Her skal det har brent impregnerte materialer som regnes som spesialavfall.

Noe som har vært svært vanlig praksis, ifølge lokalavisa Vest Telemark Blad. Den omtalte dette med overskriften «Tikkande miljøbombe» i november i fjor, og viser til at byggavfall av alle typer brennes og at asken graves ned på hyttetomta.

 

Selger volum

Holtardalen i Rauland er et populært hytteområde som er utbygd over lengre tid. Den siste utbyggingen er omtalt i Telemarksavisa som en ny storutbygging. Den består av 400 nye leiligheter og hytter samt nye skitrekk. Byggeaktiviteten i området skal ha vært en av de største av fjellhytter her i landet.

Mannen bak planene som avisa kaller «Mr. Rauland personlig», Stein Birger Johnsen, sier han satser på å selge volum. Han har i flere år arbeidet med utbyggingsplaner for området.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *