Almannajuvet i Sauda er bygget med limtre fra Aanesland Fabrikker som vil fortelle mer på Trevaredagen. (Foto: Atelier Peter Zumthor & partners)

Fremtiden bygges i tre

Trevaredagen 2016 finner sted 27. januar og vil vise bransjen nyheter innen materialbruk og synliggjøre de gode miljøegenskapene i norsk tre.

– Det foregår en bevisstgjøring som hele byggenæringen er svært opptatt av om dagen, sier markedsansvarlig i Norsk Trevare, Kari Wilsgård i en pressemelding.

Inviterer til grønt skifte

En av bransjens store styrker er bruken av det bærekraftige materialet tre. 2015 har vært året for det grønne skiftet, og bevisstheten rundt miljøvennlig bygging og bærekraft brer stadig om seg. Både politikere, næringsliv og forbrukere ønsker gode og bærekraftige byggeløsninger for fremtiden.

– Samtidig vet vi at trevareindustriens svakhet er en lite synlig bransje. Varige kvalitetsprodukter og bruken av det fine, varme, trendy og funksjonelle materialet tre, kommer ikke godt nok frem, hevder Wilsgård.

Under Trevaredagen 2016 – Fremtiden bygges i tre, vil de gjøre et forsøk på å bevisstgjøre bransjen på materialbruk og synliggjøringen av gode miljøegenskapene.

 

Spennende foredrag

Denne gangen har Norsk Trevare fått med Grande, Aanesland Fabrikker og atelier Zumthor & Partners som kommer helt fra Sveits for å fortelle hvordan de jobber og hva de har fått til. Produktutvikling, design, referanseprosjekter og utnyttelse av eksisterende muligheter er nøkkelord.

Almannajuvet i Sauda er det siste i rekken av spennende prosjekter som den anerkjente arkitekten fra Zumthor og Aanesland har samarbeidet om.

Markeds og fotballmannen Ingebrigt Steen Jensen vil lære bort hvordan vi kan lære fra de beste, Idar Kreutzer fra regjeringens ekspertutvalg om grønn konkurransekraft kommer for å utfordre bransjen til dialog, og fra NHO og Onsager vil vi få høre om hvordan vi kan beskytte design, produkter og varemerker.

Wilsgård sier at dette er høyst relevant for flere enn bare trevareindustrien, og at alle som er interessert i bærekraftig utvikling i byggenæringen og spennende arkitektur i tre, er hjertelig velkommen til å melde seg på konferansen på Gardermoen 27. januar 2016!

Mer info på www.trevare.no

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *