Vil forene element-produsentene

Forutsigbare rammebetingelser, bedre verktøy til å effektivisere produksjonen og utveksle erfaringer, er ambisjonene når elementprodusenter over hele landet går sammen for å danne en ny bransjeforening.

Omkring 40 produsenter var med i et møte på Lillestrøm torsdag. Det førte til at ei styringsgruppe ble opprettet. Den skal forberede et stiftelsesmøte som skal finne sted en gang før påske neste år.

 

Effektivisere produksjonen

En av initiativtakerne, Jan Lindal i Lindalgruppen, forklarte hvorfor de ønsker å etablere den nye foreningen:

– For å redusere byggekostnader og effektivisere byggingen er det en økende satsing på industrialisert produksjon i elementer, moduler og massivtre. I den videre utviklingen vil vi være tjent med å gå sammen for å få til dette. Vi konkurrerer jo ikke med hverandre, men mot tradisjonell plassbygging og mot utenlandske leverandører, konstaterte han.

 

 

Forutsigbare rammer

Roald Haug i Støren Treindustri sa arbeid med forutsigbare rammebetingelser, nye lover og forskrifter og nye norske og europeiske standarder, bør være en viktig oppgave for bransjeforeningen. Han mente en samling av produsenter lettere vil få kontakt med programutviklere slik at medlemmene kan få tilgang til nye programmer og verktøy.

– Vi kan også lettere lære av hverandre når vi er sammen i en forening, sa han.

Brei styringsgruppe

Jan Lindal fikk med seg et bredt spekter av produsenter i styringsgruppa: Ole Kristian Lund, Jatak, Kjetil Stensholt, Optimera Byggsystemer, Roald Haug, Støren Treindustri, Lars Brede Aanstad, Moelven ByggModul og Dag Erik Heier, Igland industrier.

Drahjelp i starten

Innovasjon Norge, Trefokus og Treteknisk institutt er drahjelp for foreningen i starten. Sekretariatet legges til Treteknisk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.