- Når tiltakshaver bryr seg og er tett på, vil mange firmaer reise bust og oppleve det som en trussel. Vi tenker motsatt, at det skjerper håndverkeren: De beste løsningene klekkes ut i felleskap og mulige feil oppdages på et tidlig stadium, sier Brigt Øystese.

BM 0815: Gjentar aldri et hus

Les om håndlafting i Setesdal, gode tider i byggebransjen og en takstmann som ikke var den han utga seg for! BM 0815 er hele 96 sider nyheter og spennende artikler som nå er på vei til alle abonnenter.

– På en måte konkurrerer vi ikke med mange i dette markedet. Både store entreprenører og mindre firmaer ser på disse prosjektene som for krevende, mener byggmester Brigt Øystese.

I et marked som skjelles ut for lav kvalitet og prispress har byggmesterbedriften klart seg strålende i 27 år.

Vi besøker to av deres nybygg og ser hva Øyli Bygg gjør for å levere boliger ingen andre har.

 

Vil du gjerne lese denne reportasjen?

Nå kan du enkelt bestille ditt gratiseksemplar av Byggmesteren her.

Andre spennende saker fra septemberutgaven er:

Skjermbilde 5

Hjelp til å restaurere riktig

– Jeg brenner for faget og synes det er spennende å finne løsninger på håndverkerproblemer, sier museumshåndverker Sven Hoftun. På Ryfylkemuseet i Ryfylke rådgir han dagens tømrere i praktisk bevaring og restaurering.

 

Skjermbilde 7

Lærlinger i 30 år

Byggmester Gunstein Lindtveit har gjort en stor innsats for faget fra bedriften i Vegårdshei. – Alle lærlingene har klart seg godt gjennom svenneprøven, sier Lindveit. Møt en yrkesaktiv fagmann på 72 år som vet hva dagens lærlinger trenger for å bli gode tømrere.

 

Skjermbilde 4

Testet ubehandlet kledning i ti år

Miljøforbundets senter sør i Bergen har fått rikelig med nedbør siden bygningene ble oppført. Her er fire treslag blitt grundig testet som kledning. Leder Kurt Oddekalv viser engasjert hvordan de ulike treslagene har taklet påkjenningen, selv uten noe særlig sol- eller vindtørking.

 

Skjermbilde 2

BM 0815 – 95 sider nyheter, kommentarer og produkter for deg som vil vite hva som skjer innen bygg- og tømrerfaget akkurat nå.

Skjermbilde 1

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *