Videoen gir elever en god innføring i temaet. (Skjermbilde: NDLA)

Slik bygger du en passivhusvegg

Nasjonal digital læringsarena har nå utarbeidet nytt læremateriell om energieffektivisering til bruk i videregående undervisning av bygg- og anleggsteknikk.

Undervisningsmateriellet består av to deler: et tverrfaglig undervisningsopplegg for vg1 der elevene får en generell innføring i hva energieffektivisering går ut på, og et mer praktisk rettet fordypningsmateriale.

Les også: Lærere må oppdatere seg på framtidas bygg

Boliger og energieffektivitet

I samarbeid med Nasjonal digital læringsarena (NDLA) utvikler Lavenergiprogrammet læremidler som kan brukes til å undervise elever i bygg- og anleggsteknikk og elektro i å bygge energieffektivt og med fornybar energi.

Lavenergiprogrammet bidrar inn i dette arbeidet gjennom å utvikle læremidler spesielt rettet mot temaene energieffektivisering og energiomlegging. De utvikler læremidler og undervisningsopplegg både for bygg- og anleggsteknikk VG1 og VG2, samt elektro VG1.

Undervisningen skal handle om energieffektivisering, med energiambisjoner og løsninger som  refererer til passivhusstandarden. Undervisningsoppleggene skal bygge på boka «Prosjektering av passivhus» som allerede er utviklet i Lavenergiprogrammet, men være tilpasset til lærere og elever på bygg og anleggsteknikk og elektro.

Innholdet er utarbeidet av NDLA på oppdrag fra Lavenergiprogrammet og er finansiert av Husbanken.

 

Klikk her for filmen eller her for mer om undervisningsopplegget.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *