Hva kan bygges på en 32 m² liten tomt? (Foto: Kjetil S. Grønnestad)

BM 0415: Tokyohus i Stavanger

Hva kan du gjøre når utgangspunktet er så lite? Byggmester John Conrad Bjørnsen tok utfordringen og bygget en av byens smaleste eneboliger. Bli med til Trondheim for å gratulere Braa og Sørvåg Bygg med deres 40 år i faget og les debatten om dobbelt dampsperre i BM 0415 som er på vei til alle abonnenter.

Det blir stadig flere som ser etter nye byggemuligheter i ferdig utbygde områder. Som eieren av en liten, gammel garasje øst i Stavanger sentrum.

Vi møter byggmester John Conrad Bjørnsen og arkitekt Tor Olav Austigard for en grundig befaring inne og ute av byens kanskje smaleste hus, der hver centimeter er nøye planlagt.

Vil du gjerne lese denne reportasjen? Nå kan du enkelt bestille ditt gratiseksemplar av Byggmesteren her.

 

Andre spennende saker fra aprilutgaven er:

Skjermbilde 2

Faglig respekt

Når tømrermester og arkitekt jobber bra sammen med et krevende rehabiliteringsprosjekt, blir resultatet arkitekturpris og ros i Kongsberg by. Les om hvordan bryggerhuset fra 1830 ble forvandlet til en moderne tomannsbolig, samtidig som mange originale bygningsdetaljer ble bevart og fremhevet.

Skjermbilde 1

Diskuterer dobbel dampsperre

Mange kvier seg for å legge membran på yttervegger som har ordinær dampsperre bak våtromsplater eller rupanel, fordi de frykter fuktskader. Men fuktskader skyldes oftest utettheter i membranen, mener tømrermester Anders Frøstrup som innleder til faglig debatt om dette.

 

Skjermbilde 5

Ekspert på gamle vinduer

Malermester Asbjørn Studsrud i Ørje har spesialisert seg på antikvarisk restaurering og dekorative teknikker. Bli med han og sønnen Roger for å lære mer om metodene og løsningene som Studsrud har perfeksjonert etter 30 år i faget.

 

Skjermbilde 3

 

BM 0415 – 60 sider nyheter, kommentarer og produkter for deg som vil vite hva som skjer innen bygg- og tømrerfaget akkurat nå.

 

Skjermbilde 6

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *