- Norske husholdninger bruker årlig 60 mrd kroner på rehabilitering og oppussing, deriblant etterisolering. Dette markedet klarer seg selv, mener kommunikasjonssjef i Enova Eiliv Flakne. (Foto: Enova)

Enova: Rehabmarkedet klarer seg selv

For å oppnå størst effekt av midlene, har vi valgt å støtte løsninger som vil utløse nye tiltak i hjemmet, heller enn å støtte tiltak som allerede gjøres i stort omfang.

Byggenæringens landsforbund (BNL) uttrykker i Dagens Næringsliv 11.02 (krever innlogging) skuffelse over at ingen bygningsmessige tiltak inngår i Enovatilskuddet.

BNL er bekymret for at boligeiere som gjør energitiltak som gir penger tilbake, «fortsatt vil fyre for kråka», skriver Enovas kommunikasjonssjef i en pressemelding.

Prioriterer

Innenfor rammene for Enovatilskuddet har vi vært nødt til å gjøre noen prioriteringer. For å oppnå størst effekt av midlene, har vi valgt å støtte løsninger som vil utløse nye tiltak i hjemmet, heller enn å støtte tiltak som allerede gjøres i stort omfang. Norske husholdninger bruker årlig 60 mrd kroner på rehabilitering og oppussing, deriblant etterisolering. Dette markedet klarer seg selv.

 

Rådgivning inngår

Kunnskap er også viktig for å få fart på energieffektiviseringen av norske boliger. Derfor er energirådgivning ett av tiltakene som inngår i Enovatilskuddet. En energirådgiver lager en oversikt over hvilke tiltak som gir resultater for den enkelte bolig.

Enova er glad for at BNL har energieffektivisering høyt på agendaen, og at de trekker fram hvor viktig det er å redusere varmebehovet i norske husholdninger. Det betyr ikke at de tiltakene som inngår i Enovatilskuddet er mindre viktige.

Enovatilskuddet gir boligeierne nye veier til et bedre hjem, samtidig som de gjør en innsats for klimaet og styrker forsyningssikkerheten.

 

En kommentar til “Enova: Rehabmarkedet klarer seg selv

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *