Ny Enovastøtte til solceller og varmepumper

Heller ikke neste år blir det noe etterisoleringsløft med Enova-støtte.

Et nytt Enovatilskudd varsles startet første mandag i det nye året. Det skal være lett å oppnå for den som gjennomfører ulike Enøk-tiltak. Selv antar Enova at det er støtte til solceller som kommer til å vekke størst interesse.

Andre nye tiltak som støttes med det nye tilskuddet, er avtrekksvarmepumper og varmegjenvinning av gråvann. I tillegg gis det nå også tilskudd til utfasing av olje/parafinkaminer – ikke bare oljefyrer, heter det i pressemeldingen.

 

Forenkler støttesøknaden

Den som har gjennomført ett av de 12 tiltakene som kvalifiserer til Enovatilskuddet, kan få tilskuddet utbetalt på konto om kostnadene blir dokumentert.

 

 

– Som for andre løsninger vi gir investeringsstøtte til, er målet med tilskuddet å øke utbredelsen, slik at teknologien på sikt blir konkurransedyktig uten støtte, forklarer Enova-sjef Nils Kristian Nakstad i en pressemelding.

 

Ventet forgjeves på etterisolering

«Alle» i byggenæringen vet at det er størst enøk-gevinst å hente i eksisterende boliger. Skuffelsen er derfor stor når regjeringen først vender tommelen ned for et mulig ROT-fradrag som kunne knyttes til slike tiltak, og at Enovas nye tilskudd igjen skal gå til dingser som har mye mindre effekt i klima- og energiregnskapet.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *