Optimera kan nå levere fra 140 utsalgssteder, som her på Monter Bryne. (Foto: Optimera)

Satser på dører og vinduer

Optimera bygger nå opp lagre, utvalg og kompetanse for å ta spesialistrollen i markedet. Selskapet lanserer også sin egen merkevare Optimera Vinduet.

– Kundene skal kunne komme til oss og få alt de trenger. Tilgjengeligheten innebærer spesialistkompetanse, stor produktbredde, omfattende lagerhold, utstillinger og ikke minst rett produkt til rett pris, sier Odd Treffen, markedssjef for dører og vinduer.

Åpner prosjektmarkedet

Optimera omsetter i dag dører og vinduer for over 600 mill.

Ut i fra tilbakemeldinger fra kundene, erkjenner Treffen at Optimera ikke har vært tilstrekkelig på ballen innenfor produktområdet. Dette har åpnet for at nisjeaktører og produsenter har gått utenom byggevareselskapene og direkte til prosjektmarkedet, skriver selskapet i en pressemelding.

 

 

– Optimera vil ta spesialistrollen også overfor prosjektmarkedet. Vi kan ta hånd om hele dør- og vindusprosjektet – fra oppmåling, prosjektering, tilpassede leveranser og til produktene er ferdig montert.

Prosjektmarkedet på vinduer spesielt har vært preget av mye direkteimport fra lavkostland.

Odd_Treffen_Dorer_vinduer_Optimera_web
Markedssjef for dører og vinduer Odd Treffen. (Foto: Optimera)

– For å øke vår konkurransekraft ytterligere lanserer vi vår egen merkevare Optimera Vinduet, sier Odd Treffen.

Flere fordeler

For å realisere nysatsingen, har Optimera også bygget ny kompetanse med medarbeidere som har gjennomgått dør- og vindusertifisering. De spesialistene vil inngå i Optimeras regionorganisasjon og samarbeide tett med hele salgsapparatet.

På flere områder har de systematisk bygget spesialistkompetanse på samme måte som nisjeorienterte konkurrenter.

Men som selskapet selv påpeker er det flere forskjeller mellom nisjespesialistene og Optimera:

Byggevareselskapet har distribusjon gjennom 140 utsalgssteder, mulighet for levering på byggeplass påfølgende dag sammen med alle andre byggevarer, automatisk oppbygging av produktdokumentasjon på hele prosjektet og spesialistkompetanse på områder som verktøy og festemidler og kjøkken/garderobe/bad.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *