Eier Jan Werner Hansen sammen med markeds- og kjedesjef Ann Rosalind Fredriksen. (Foto: Byggi)

Ettåring med 40 medlemmer

Byggevarekjeden Byggi har fått en sterk start og fredag åpnet Byggi Svelvik som siste tilskudd til kjeden. Optimera forklarer veksten med en tydelig satsing på fagfolkene i butikkene og å forstå lokalmiljøet.

Dette blir Byggi nummer to for drammenseren Jan Werner Hansen. Han drev byggevareforretning i 25 år før han valgte Byggi som kjeden i sitt hjerte.

Veteran

– Jeg falt pladask for den nystartede kjeden og menneskene der. Å være en del av en byggevarekjede handler ikke om å bytte skilt på fasaden og vente på bonus ved årsslutt. Vi tror ikke at det går av seg selv, men har satset fullt ut på å være en del av Byggi-kulturen.

– Så langt har det vært en suksess for oss, sier daglig leder Jan Werner Hansen i Byggi Svelvik og Byggi Drammen.

Hansen tilhører en krets av Byggi-medlemmer som eier flere byggevareforretninger. I Svelvik overtok han i juli Hovland sag som gjennom 89 år bygget seg opp fra lokalt sagbruk til trelastforretning. Hansen løfter anlegget rett ved båthavna videre til byggevareforretning med maling, verktøy og orientering inn mot proffmarkedet.

Være nær

Satsningen blir hoiet frem av lokalmiljøet.

– Folk er spente og støtter opp om oss. De ønsker et slikt tilbud i lokalmiljøet. Vi kjører samme kombinerte pris- og kompetanseprofil som vi har gjort i Drammen. Da behøver ikke kundene å reise herfra og inn til byen. Vi har overlevd på dette i 25 år i Drammen og satser videre på denne identiteten her i Byggi, sier Hansen.

Tilpasser seg

Byggi-keden fikk en sterk start med 19 medlemmer fra Trend som valgte å satse med Byggi i stedet. I løpet av ett år har det vært nyåpninger og kontraktsigneringer på løpende bånd og kjeden har i dag signert mer enn 40 medlemskontrakter.

For en virksomhet som Optimera, som er blitt Norges største byggevareselskap, kan det tilsynelatende virke naturstridig å være en ydmyk og nær samarbeidspartner i skyggen av kjedemedlemmene?

Administrerende direktør Asbjørn Vennebo står imidlertid hardt på at også dette er en del av Optimera sin profil.

–  Vår erfaring er at det ikke er nok for et byggevareselskap som vårt bare å levere ett enkelt kjedekonsept i byggevaremarkedet i dag, sier Vennebo. (Foto: Optimera)
– Vår erfaring er at det ikke er nok for et byggevareselskap som vårt bare å levere ett enkelt kjedekonsept i byggevaremarkedet i dag, sier Vennebo. (Foto: Optimera)

– Kundene og samarbeidspartneres preferanser varierer mye, og da er det ikke sånn at ”one size fits all”. Medlemmene i Byggi får glede av hele tyngden vår som et markeds-, innkjøps- og støtteapparat.

– I tillegg bidrar vi med engasjerte mennesker sentralt og lokalt som ønsker å teame opp med medlemmene for å bygge kultur og få Byggi opp og fram, forteller Vennebo i pressemeldingen.

Er med på alt

Organisatorisk er kjeden lagt til Optimera Handel som ledes av direktør Lars Petter Grandahl som inngår i ledergruppen til Vennebo. Ann Rosalind Fredriksen er markeds- og kjedesjef og opererer godt med støtte fra sitt kjedekontor og distriktselgere.

– Vi hjelper til med butikketablering fra A til Å, med økonomi, finansiering og selskapsrådgivning, markedsføring, pallesjauing og pølseservering.

– Poenget er å være tilstede, fullt og helt, for å bidra til at både lanseringen under Byggi-logoen og driften blir vellykket. Vi snakker om folk som investerer betydelig av tid, sjel og penger. Vi ønsker å bidra til å trygge satsingen, sier direktør Lars Petter Grandahl.

 

ByggiSvelvikAapner_web
– Å være en del av en byggevarekjede handler ikke om å bytte skilt på fasaden og vente på bonus ved årsslutt, sier Werner Hansen. (Foto: Byggi)

Forstå kulturen

– Kulturelt forsøker vi å gripe fatt i essensen og verdiene hos kjedemedlemmene som ofte er institusjoner i lokalmiljøet allerede, og bidra til å videreutvikle dette som en felles, inspirerende kultur for alle i Byggi.

– Vi har mange dyktige fagfolk og noen herlige personligheter som vi ønsker å styrke lokalt. Disse er våre hverdagshelter og vårt konkurranse fortrinn og disse ønsker vi å ta godt vare på gjennom et nært samarbeid på flere plan, med et utstrakt tilbud innenfor lederutvikling, produktkurs, butikkutvikling og ikke minst salgs-kickoff, sier markeds- og kjedesjef Ann Rosalind Fredriksen.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *