Enkelt å være seriøs for AP også

Byggenæringens rapport «Enkelt å være seriøs» går rett hjem hos Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Arbeiderpartiets leder fikk seg presentert byggenæringens forslag til verktøykasse mot arbeidslivskriminalitet på en byggeplass i Oslo onsdag formiddag. Med seg til møtet hadde han flere av partiets medlemmer i stortingskomiteer.

– Høyt på Støres dagsorden står arbeidslivskriminalitet, sosial dumping og fagopplæring. I rapporten «Enkelt å være seriøs» som han ble presentert, ligger en del av løsningene på disse forholdene, bekreftet politisk rådgiver Jonas Bals på vei ut fra møtet.

Les også: Sanner tok seriøsitetspoenget

Viktig bredde

Med på møtet var også representanter for Fellesforbundet, entreprenørselskapet Veidekke og Tømrermester Kjetil Eriksen.

– Vi fikk vist Støre at det er en samlet næring som foreslår gode løsninger, og vi oppfordret ham til å ta forslagene med i budsjettbehandlingen i høst, sa Per Jæger, adm. dir. i Boligprodusentenes Forening og leder i utvalget som utarbeidet den nevnte rapporten.

Han mener Støres respons i møtet bekrefter at opposisjonen på Stortinget deler så vel næringens som regjeringens vurdering av virkeligheten.

 

Fra «syke mor» til samfunnsproblem

– Jeg er optimistisk og tror det nå skal være mulig å få bukt med problemene som vi så lenge har påpekt, men som hittil er avfeid av politikere og andre for at vi gråter for vår syke mor, sa tømrermester Kjetil Eriksen.

– Nå ser det ut til at politikere og næringen har en felles virkelighetsoppfatning om at arbeidslivskriminaliteten er et samfunnsproblem. Dermed kan det være mulig å oppnå resultater, la han til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *