Sal Haaken på Høvik er et av flere eksempler i databasen. Veggene er levert som 15 m lange limte og bøyde granbjelker. Disse er stablet og klemt sammen med galvaniserte stålstenger som løper gjennom hele konstruksjonens høyde. Til sammen leverte Moelven trebjelker tilsvarende 400m³ tømmer. (Foto: NAL/Stein Halvorsen AS sivilarkitekter)

Viser innovativ bruk av tre

Trefokus har nå lagt ut over 30 nytenkende trebygg i en database for alle som vil oppdage nye muligheter med tre ved nybygg, tilbygg eller rehabilitering.

Beskrivelser av bygg med innovativ bruk av tre er nå tilgjengelig på www.trefokus.no melder Trefokus i en pressemelding.

Kreative trebygg

«Byggeprosjekter med innovativ trebruk» gjør det lett for aktører i byggebransjen og andre interesserte å finne bilder og tegninger av innovative massivtreløsninger, samt beskrivelser av tekniske detaljer og kontaktpersoner for hvert bygg.

Totalt er over 30 prosjekter nå tilgjengelig, blant annet tidligere vinner av Årets trebyggeri, Idrettsparken boliger i Rena. Databasen inneholder beskrivelser av ulike typer bygg, alt fra skolebygg og ungdomsboliger til flyterminaler og gjenreiste sjøboder.

 

Samarbeid

Prosjektbeskrivelsene er utarbeidet i samarbeid med Norske Arkitekters Landsforening (NAL), og arbeidet er finansiert av Innovasjon Norge. Prosjektdatabasen er et ikke-kommersielt prosjekt som driftes av NAL, og er et samarbeid mellom NAL, Trefokus/Treteknisk, ENOVA, Husbanken, Futurebuilt, Framtidens bygg og byene Framtidens byer.

Trefokus_Bergen_web
Skuteviksboder 13 i Bergen er en tradisjonsrik sjøbod gjenreist i massivtre. (Foto: Kristian Bysheim, Treteknisk/Arkitekt Bertram Brochman)

Les mer om prosjektdatabasen på http://www.arkitektur.no/prosjektdatabasen.

Dersom du vurderer å bruke tre i et større prosjekt eller jobber med et prosjekt der det blir omfattende bruk av tre, ta gjerne kontakt med Aasmund Bunkholt ved Trefokus eller Kristian Bysheim ved Treteknisk.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *