Jubler for tømrerfaget

Elever på ungdomsskoler i Trondheim har fått prøve seg i tømrerfaget i det siste – og det har gitt mersmak!

Byggmestrenes Servicekontor har besøkt byens ungdomsskoler etter tur, og hatt med seg et lite skur i løse deler. Med veiledning fra elever fra Vg2 byggteknikk, har interesserte niendeklassinger fått sette sammen skuret.

– Alle som har vært med, er glade for at de har fått prøve seg på tømring. Nå kan tanken på dette faget modnes til de skal velge skole og studieretning neste vår, sier Are Søpstad, daglig leder i Byggmestrenes Servicekontor.

 

Mange ledige skoleplasser

Arrangemente er en del av kampanjen «Bli Tømrer!» og Søpstad håper at flere av elevene vil velge bygg- og anleggsteknikk når den tid kommer. De siste åra har det vært nesten dobbelt så mange plasser som det er søkere til bygg- og anleggsteknikk i Trondheimsområdet.

 

Motiverer foreldrene også

Trondhjems Byggmesterlaug og Byggmestrenes Servicekontor nøyer seg ikke med å snakke med de unge som kan bli tømrerelever om et par år. Sammen med Håndverkerforeningen, flere bransjeforeninger og opplæringskontorer, inviterer de lørdag til et arrangement på Torget i Trondheim. Her vil de vise fram yrkesfagene for voksengenerasjonen.

– Vi regner med at mange trenger å se med egne øyne hvilke muligheter som ligger i yrkesfagene, sier Søpstad.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *