Kan brukes hele arbeidsdagen

Hørselvern må brukes under alt arbeid for å beskytte hørselen best.

– Det er ikke nok bare å bruke hørselvern når du tror at lyden er høy, understreker Vegard Aune, landssjef i  verneutstyrsprodusenten Skydda Norge.

– Faktum er at i et arbeidsmiljø med mye støy, påvirkes hørselen hele tiden. Det er vanskelig å forutse når det plutselig oppstår høy og skadelig lyd, påpeker Skydda-sjefen.

Støyrelaterte skader er et vanlig problem i byggenæringen. En større undersøkelse hørselvernprodusenten Zekler gjennomførte i Sverige nylig, avdekket at bare 1,3 prosent av de ansatte i denne bransjen kontinuerlig beskytter hørselen sin på jobb. Åtte av ti svarte også at den viktigste årsaken til at de ikke brukte hørselvern, var at det ikke trengtes …

Komfort foran virkning

– Men minst like oppsiktsvekkende er det at 97 prosent svarte at de velger hørselvern ut fra hvilken som sitter mest behagelig på øret. Ikke utfra den som beskytter best. Det sier alt om hvor viktig det er å lage komfortable og funksjonelle hørselvern for å få folk til å bruke dem ofte og riktig, sier Aune.

Skydda Norge er forhandler av Zekler hørselvern i Norge. I disse dager lanseres en splitter ny serie som virkelig tar kombinasjonen komfort og sikkerhet på alvor. Den nye typen hørselvern har en god passform og smarte løsninger som gjør den ideell til bruk i alle former for støyende arbeidsmiljø.

Telefon med klokkene på

– I tillegg til at de sitter godt og behagelig på hodet, har de nye Zekler-klokkene Bluetooth-teknologi som gjør at det går an å snakke i telefon og høre på radio eller favorittmusikk trådløst. De har også en sensor som blokker ut høy impulslyd, men likevel lar brukeren høre hva som skjer rundt seg. En annen fordel er volumet justerer seg automatisk etter hvor mye støy det er rundt når du mottar en telefonsamtale. Du slipper plunder og heft ved å måtte skru styrken opp eller ned, forklarer Vegard Aune.

2 kommentarer til “Kan brukes hele arbeidsdagen

  1. Håpløs lesing. Hva med risikoene man løper ved å ikke få med seg hva som skjer i omgivelsene. Nei, holder en knapp på at «personlig verneutstyr skal benyttes kun når det ikke er mulig å beskytte seg på annen måte» Virker som Aune kun driver dette som en salgsartikkel dessverre…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *