Tillaging av spon til spontak er blant tilbudene på treseminaret på Dovre i april neste år. Spon var også tema på det første treseminaret, hvor dette bildet er tatt.

Hent trekunnskap på Dovre

For niende gang inviteres til treseminar i Bygningshistorisk park på Dovre siste helga i april neste år. En rekke kurs innen gamle byggeteknikker, inkludert lafting, vindusrestaurering og ulike typer taktekking, står på programmet.

Det er Norges Husflidslag, Hjerleid skole og håndverkssenter som sammen med Oppland fylkeskommune inviterer. Kursene pleier å være populære, og påmeldinger mottas fra 1. februar.

 

Bredere og bredere

Tilbudet av kurs synes i år å være bredere enn noen gang, hvor ikke bare gamle trebyggingsteknikker står på programmet, men også gamle maleteknikker og malingstyper og tørrmuring. Sveiping, å lage runde eller ovale esker eller kurver, og dekorteknikken kolrosing er det også mulig å lære.

De kjente tradisjonshåndverkerne Jon Bojer Godal og Trond Oalann skal begge ta for seg taktekking, den første med spon og den andre med lappskifer. Steinar Moldal holder et skog- og materialkurs, mens Henning Olstad er ansvarlig for laftekurset.

 

I tregudenes land

Godal er også blant foredragsholderne på treseminaret, denne gang om taktekking og kledning, mens Moldal går nærmere inn på materialer. Dagfinn Claudius fra Riksantikvaren tar for seg 2020-målet og en representant fra Svenska Hemslöjdsföreningars Riksförbund vil ta tilhørerne med inn i tregudenes land.

Som vanlig vil det også bli aktiviteter for barna i løpet av den innholdsrike helga på Dovre.

Les mer på Norges Husflidslags nettsider.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *