Elsa Sprossa Rønnevig har fått hjembyen Lillesands byggeskikkpris for restaureringen av en ”Byggmesterfunkis”. Her er hun fotografert i forbindelse med lanseringen av boka ”Gamle hus” i sommer.

Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Sprossa fikk Lillesands byggeskikkpris

Else Rønnevig, en ivrig bygningsbevarer og mest kjent under navnet Sprossa, er tildelt hjembyen Lillesands byggeskikkpris. Prisen får hun for arbeidet med restaureringen av en såkalt ”Byggmesterfunkis” bygd i 1946.

Sprossa fikk sist oppmerksomhet i Byggmesterens septemberutgave i forbindelse med utgivelsen av hennes nyeste bok ”Gamle hus”. Hun sitter vanligvis i den juryen som peker ut vinneren av byggeskikkprisen i Lillesand, men har i år naturligvis vært inhabil.

 

Pågangsmot

Restaureringen av ”Byggmesterfunkisen” er gjort med stor respekt for det autentiske, skriver juryen i sin begrunnelse. Det gamle er i all hovedsak tilbakeført til sitt opprinnelige utseende, mens det nye er utført på en varsom og harmonisk måte med hensyn til volum og bruk av farger og materialer.

Prosjektet er gjennomført med lite midler, hvor gjenbruk av gamle bygningsmaterialer, som steinen på taket, er en del av bildet. Else Rønnevig viser at hun har stor faglig innsikt i det rent håndverksmessige og nødvendig pågangsmot.

Prisvinneren har satt spor etter seg på mange områder gjennom et mangeårig virke i hjembyen Lillesand.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *