Slik ser skisseforslaget ut fra arkitektene til byggingen av 350 boliger og et 35 etasjer høyhus i Fyllingsdalen mellom Bergen sentrum og Flesland flyplass. (Illustrasjon: Link arkitekter/Batteriid)

3 mrd, 35 etg, 350 boliger i Bergen

Fyllingsdalen i Bergen skal få 350 nye leiligheter, et høyhus på 35 etasjer, kulturhus og næringslokaler til en samlet pris av tre milliarder kroner. Prosjektet kalles ”Takene i Fyllingsdalen” og er inspirert av Bryggen i Bergen.

Utbyggeren Auto 23 disponerer en 160.000 kvadratmeter stor eiendom på Spelhaugen, hvor det etter hvert også skal etableres en holdeplass på den meget populære Bybanen, som etter hvert skal gå helt til Flesland flyplass.

 

Landsby

Høyblokka på 35 etasjer skal være signalbygget i området, men hovedkonseptet er tett, lav bygningsmasse gjennom hele dalen, med et formspråk inspirert av Bryggen. Boligbebyggelsen skal bli i hyggelig skala, variert og i samspill med det etablerte handelssenteret Oasen.

Et skisseprosjekt ble vunnet av Link arkitekturs team fra Bergen med islandske Batteriid på laget, i konkurranse med Snøhetta og danske Big.

– Vi ønsker å utvikle Spelhaugen som en del av bydelssenteret i Fyllingsdalen. Området skal bli en attraksjon med høy arkitektonisk standard, der miljø vil stå i sentrum, sier Morten E. Fredriksen, en av eierne i Auto 23.

 

Fjernvarme

Fjernvarmeanlegget som skal sørge for at området er selvforsynt med energi er nylig åpnet. Enøktenkning og miljøvennlige energiløsninger skal være grunnleggende for utviklingen av området, sier utbyggerne i en pressemelding.

Kulturhuset vil få plass til 400 besøkende, og skal kunne benyttes av så vel profesjonelle som lokale amatører, med flere lydisolerte øvingsrom for musikk, samt aktivitetsbibliotek, kafé og foajé.

Auto 23 er en av Bergens største og eldste bilforhandlere, med Hyundai og Porsche i sitt sortiment.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.