Daglig leder Per Knut Mølstad presenterte i går P-Elementet i eget hus bygd med de samme elementene.

Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Passivhus med elementer

Med nyutviklede elementer av kryssfiner og polyuretan skumplastisolasjon vil Mjøselement AS revolusjonere passivhusbyggingen. I går presenterte daglig leder og mannen som står bak ideen, Per Knut Mølstad, produktet for pressen.

I kombinasjon med den isolerte Iso3-svilla blir de 25 centimeter tykke veggene satt opp uten reisverk og uten kuldebroer. Dermed oppnår man så god isolasjonsevne at den oppfyller ikke bare dagens krav i Tek-10, men også framtidige krav, hevder utviklerne.

 

Enkel montering

Like utenfor Moelv sentrum ligger den nye eneboligen med utsikt til Mjøsa, også inne fra stua gjennom den vestvendte gavlveggen, som utelukkende består av vinduer og en balkongdør med glass. Det kan huseier og utvikler Per Knut Mølstad tillate seg når resten av huset er så godt isolert at alle krav til energiforbruk oppfylles og vel så det med bruk av det nye P-Elementet.

P-Elementet består av en 25 millimeter tykk finerplate som ligger på hver side av polyuretanskummet som fyller resten av de 25 centimeter tykke modulene. Modulene måler 30 centimeter i bredden, og er utstyrt med utsparinger i bunn og topp for montering til Iso3-sviller. På sidene kobles elementene sammen med skjøtelist og alt skrus fast.

 

Bærer i to etasjer

Elementene kan brukes i inntil to etasjes eneboliger og kommer i standard høyder på 2,40 og 3,00 meter. Foruten som veggelementer, kan de også legges i gulv og tak. I den viste eneboligen er elementene lagt på tvers mellom taksperrene. For å oppnå tilfredsstillende brannkrav skal det legges ett lag GU-gipsplate på utsiden og ett lag vanlig gipsplate på innsiden av veggelementene.

Les mer om det nye passivhuselementet, og byggmester Jon Kåshagens erfaringer i Byggmesterens novemberutgave. Kan du ikke vente, så ta en titt på nettsidene til Mjøselement AS.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *