Kurs før kontroll unødvendig

1. juli innføres uavhengig kontroll ved nybygg, men bedrifter som skal kontrolleres vil klare seg godt med informasjonen fra myndighetene for å være forberedt, og trenger derfor ikke gå eget kurs for dette, påpeker Bygmesterforbundet.

Byggmesterforbundet vil imidlertid tilby kurs for dem som ønsker å bli godkjent til å utføre uavhengig kontroll i tiltaksklasse 1.

 

Enkel kontroll

Uavhengig kontroll i tiltaksklasse 1 vil være en kontroll av at prosjekteringsforutsetningene og produksjonsunderlaget er fulgt, og at de finnes på byggeplassen. Det vil spesielt være fokus på våtrom og lufttetthet. I tiltaksklasse 2 vil fokusområdet utvides til også å gjelde bygningsfysikk, brann, konstruksjonssikkerhet og geoteknikk.

 

Bruk veilederen

Det nye Direktoratet for byggkvalitet, tidligere Statens bygningstekniske etat, vil utarbeide veiledningsmateriale for bedrifter som blir gjenstand for uavhengig kontroll. Disse vil fortelle hvordan uavhengig kontroll vil bli gjennomført. Slik informasjon vil bli å finne på Byggkvalitets nettsider om kort tid.

Byggmesterforbundet mener dette er tilstrekkelig informasjon, og at det ikke er nødvendig å ta noen av de kurs som en rekke aktører tilbyr i disse dager.

 

Kontrollere andre

Om en byggmester selv ønsker å utføre uavhengige kontroller, er det nødvendig med en offentlig godkjenning. For å få dette vil Byggmesterskolen tilby et relevant kurs, med vekt på å utøve kontroll i tiltaksklasse 1.

Byggmesterforbundet vil imidlertid ikke generelt anbefale medlemmene å kun ta på seg kontrolloppdrag etter forskriftskravene, fordi denne kontrollen har liten verdi for tiltakshaveren. Byggmesterskolens kurs vil i tillegg til myndighetenes krav også omfatte tilleggskontroll som tiltakshaveren kan ha mer nytte av.

Les mer på Byggmesterforbundets nettsider.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *